Marin Čilić u četvrtfinalu Brisbanea

U svojem prvom nastupu u 2016. godini, Marin Čilić upisao je pobjedu. Do nje nije došao lako, Korejac Hyeon Chung natjerao ga je na sat i 47 minuta borbe, ali na kraju je ipak treći nositelj bio bolji. Chung je prošle godine upisao dva poraza od Čilića, prvo u Washingtonu 7:6, 6:3, a zatim u Shenzhenu rezultatom 7:6, 6:4. Ovaj put bio je još bliži osvajanju seta, no nije uspio u tom naumu.

Korejac je u prvom setu imao break nakon što je poveo s 3:2, ali odmah je Čilić uzvratio te ubrzo još jednom uzeo servis protivniku i to kod 6:5 kada je Chung servirao za ostanak u setu. Tu je spasio četiri set lopte, no petu nije uspio.

 

U drugom setu Marin je imao break od rane faze pa sve do završnice seta i kada je trebao završiti posao kod 5:3, Chung se vratio i odveo set u 13. igru. U tie-breaku dvojbe nije bilo, Čilić je sa 7:3 prošao dalje.

Nakon ovih 7:5, 7:6 u meču u kojem je pogodio 18 as servisa, Marin je izborio nastup u četvrtfinalu gdje će igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema s kojim se još nije susretao.

ATP Brisbane, drugo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 3) – Hyeon Chung (Južna Koreja) 7:5, 7:6(3)

HRsport.net

 

Odgovori