Andrija Stipanović prelazi u Trabzonspor

Dosadašnji centar belgijskog Oostendea Andrija Stipanović će do kraja sezone braniti boje turskog Trabzonspora. Stipanović je tako u Oostendeu proveo samo dva mjeseca, a turska liga mu je sljedeći izazov u karijeri. Sve je počelo odličnim turnirom u Litvaniji kada je Oostende uspio da izbori finale kvalifikacijskog turnira za plasman u Euroligu. Oostende je poražen od Rytasa u finalu, ali je Stipanović odigrao odličan turnir. U prosjeku je ubacivao 10.3 poena, imao 7.7 skokova, 1.3 asistenciju u tri odigrane utakmice.

Andrija je bio još bolji u Eurocupu. Odigrao je šest utakmica i u prosjeku je imao 15.5 poena, 6.7 skokova, 1.7 asistenciju, te prosječnu valorizaciju od 16.5 indexnih poena. Jučer je igrao za Oostende protiv Leuvena i imao 4 poena, 4 asistencije i 3 skoka za 23 minute u igri. Prosječno je bilježio 8.9 poena, 2.4 skoka, 2.4 asistencije, te je imao index korisnosti od 7.4.

U Oostende sam došao na tri mjeseca, kao zamjena za ozlijeđenog Brenta Rajta (Wright). Tako kratak ugovor nije mi nudio preveliku sigurnost, ali sam došao zbog trenera Darija Đerđe, kojeg dobro poznajem, kao i zbog jakih evropskih utakmica. Turska liga je jaka, to je novo i veliko tržište, sigurno stepenica više u karijeri. Prije toga ću odigrati još dvije utakmice za Ostende, koji će me, uz odštetu, pustiti prije isteka ugovora. U Belgiji su svi bili korektni, ali kažem, Turska je veći izazov. Igrao sam kvalifikacije za Euroligu, potom Eurokup… ne mogu reći da sam se iznenadio svojim igrama, ali drago mi je da sam dobio šansu. Odgovarao mi je i Đerđin sistem igre, s dosta trčanja”, rekao je Stipanović u izjavi za sarajevski Avaz.

 

Odgovori