Belgijac Vincento Stavaux novi menadžer Marin Čilića

Goran Ivanišević, naš teniski autoritet, za svog nasljednika Marina Čilića početkom godine ustvrdio je: – Jamčim da je Marin Čilić igrač za prvih pet. Može se netko ne slagati sa mnom, ali očekujem od njega da s lošom sezonom bude u prvih deset! – rekao nam je Ivanišević. U međuvremenu se, nažalost, nije mnogo promijenilo, Marin se i dalje vrti oko ulaska među najboljih deset na svijetu. Nikako da ponovno “uskoči” u elitno društvo, već dugo pliva od 11. do 15. mjesta.

Srećom, ne sjedi prekriženih ruku nego radi, svjestan je da nešto mora promijeniti. Dosta mu je 12. pozicije, osjeća da može bolje. Prvi korak bio je vrlo odlučan, zahvalio se Bobu Brettu, treneru koji ga je “naučio sve što je znao o tenisu”, a zatim je zamolio Gorana Ivaniševića da mu pomogne tijekom Wimbledona.

 

– Ivanišević je vrlo ljubazno prihvatio moju molbu da mi pomogne. Nakon Wimbledona analizirat ćemo pažljivo sve trenerske opcije koje su na raspolaganju i odlučiti – objasnio je prirodu njihove suradnje Čilić.

Najnoviji Čilin korak, bio je pronaći menadžera. Izbor je “pao” na Belgijca Vincenta Stavauxa, a potpisan je ugovor na pet godina. Belgijac je vodio brigu o tenisačima poput Justine Henin, Kristofa Vliegena, Pabla Andujara ili Stevea Darcisa.

– Znam ga godinama, a dogovorili smo se da će biti moj osobni savjetnik te da će odgovornost za strukturu biti na njemu. Sretan sam što smo se dogovorili jer čovjek zna posao, radio je s mnogo igrača, a najvažnije, zna što je potrebno za dolazak na vrh, a to je, jasno, jedna od najvažnijih stvari za najbolje igrače svijeta – kazao je Čilić koji se ozbiljno bacio na mijenjanje svoje “momčadi”:

– Stvorit ću oko sebe profesionalnu ekipu i od svakoga tko će biti uključen pokušati dobiti najbolje za svaki segment. Moj je cilj jasan: biti među pet vodećih igrača i osvojiti Grand Slam turnir – odlučan je Čile.

Otvara s Baghdatisom

Poznat je ždrijeb Wimbledona koji nije mazio Hrvate. Marin Čilić, deseti nositelj turnira, igrat će protiv Marcosa Baghdatisa, a Ivan Dodig protiv Phillipa Kohlschreibera. Donna Vekić će u prvom kolu igrati protiv Petre Cetkovske, a Ajla Tomljanović koja se probila iz kvalifikacija dobila je Srpkinju Bojanu Jovanovsku. Petra Marić igrat će protiv Ane Tatishvili, a Mirjanu Lučić-Baroni čeka Sofija Arvidsson.

Ako netko može biti presretan ždrijebom, onda je to Novak Đoković, jer prvi tenisač svijeta se tek u finalu može sastati s Rogerom Federerom, Rafaelom Nadalom ili Andyjem Murrayom. Četvrtfinale može donijeti susret Federera i Nadala, a pobjednik bi mogao ići na Murraya.

Večernji List

 

Odgovori