Braća Petar i Andrija Bubalo: Vjerujemo u nastup na Svjetskom prvenstvu

Bosna i Hercegovina će od 14. do 28. srpnja biti domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu. Reprezentacija BiH će igrati u grupi s reprezentacijama Konga, Slovenije, Argentine, Koreje i Mađarske. Braća Petar i Andrija Bubalo nalaze se na širem popisu izbornika Zdenka Grbavca za ovo natjecanje a hoće li ući u sastav među 16 najboljih, znat će se nakon priprema na Vlašiću. Za naš portal braća Bubalo su dala intervju.

 

Kako teku pripreme na Vlašiću? Jeste li zadovoljni uvjetima i atmosferom koja vlada u momčadi?

Momčad je maksimalno motivirana i atmosfera je sjajna. Naravno, svaki od nas želi dati ono najbolje u ovom trenutku što može kako bi se nametnuo izborniku Grbavcu. Nas dvojica očekujemo da ćemo izboriti mjesto među 16 igrača koji će izboriti nastup na najvećem svjetskom natjecanju.

Nakon Vlašića, slijedi i pripremni turnir u Kataru.

Pripremni turnir će svakako pridonijeti boljem uigravanju momčadi i ne sumnjam da ćemo i tamo odigrati zapaženu ulogu.

Bosna i Hercegovina je domaćin prvenstva. Kako predviđate krajnji plasman na ovome natjecanju?

Vjerujem da možemo dogurati do polufinala. Trebamo iskoristiti domaći teren i pozitivnu atmosferu koja vlada u momčadi. Nadamo se da ćemo biti dio te momčadi.

Braća Bubalo su se osvrnula i na sezonu u njemačkom Varelu.

Sezona je bila jako naporna, ali smo obojica zadovoljni igrom i plasmanom momčadi. Produžili smo još jednu godinu i dalje što bude.

Vaš bivši klub Međugorje sezonu je završio na trećem mjestu.

Pratimo preko lokalnih portala njihove nastupe i drago nam je da rukomet iz sezone u sezonu postiže sve bolje rezultate. Momci imaju i talenta i upornosti da već sljedeće sezone ostvare plasman u društvo najboljih.

 

Odgovori