Briljantni Čilić ‘poklonio’ Tomiću tri gema i poslao poruku Rogeru Federeru!

Marin Čilić na impresivan način stigao je do 3. kola US Opena. Protiv talentiranog Australca Bernarda Tomića očekivala se borba, a na kraju je ispala šetnja koja je trajala samo sat i dvadeset minuta. Međugorac je pobijedio Tomica sa 6-1, 6-0, 6-2 i došao do trećeg kola i velikog meča protiv Rogera Federera…

Riječ je o najuvjerljivijoj pobjedi uskoro 23-godišnjeg Međugorca na turnirima Grand Slam kategorije. Nije mogao na bolji način najaviti meč trećeg kola protiv Federera. Izgubio je od Švicarca oba dosadašnja dvoboja.

Čilić je furiozno krenuo u meč breaknuvši Tomica već u otvarajućem gemu meča. Isto je ponovio u petome i sedmom gemu. Tri je puta ponovno breaknuo Tomica u drugom setu za 6-0 pobjedu, a vimbldonski je četvrtfinalist kratku neizvjesnost držao samo u trećem setu do 2-2 rezultata, kada je Čilić ponovno spojio četiri gema u nizu. Puno je više Čilić zabio (34-9 u winnerima) i puno manje bacio (16-34 u neprisiljenim pogreškama) u odnosu na mladog Australca, koji ga je jako namučio u kasnonoćnome petosetnom dvoboju u drugom kolu Australian Opena 2010. godine.

Na Rogera Federera u drugom kolu Čilić dolazi bez izgubljenog seta, baš kao i Švicarac.

 

http://sportske.jutarnji.hr

 

Odgovori