Brotnjak Dominik Petar Turudić – nova nada njemačke košarke

Devetnaestogodišnji Dominik Petar Turudić jedan je od najperspektivnijih košarkaša Njemačke. Od prošle  sezone stalni je član njemačkog prvoligaša  iz Giessena, LTiGiessen46ers. Za ovoga mladića, koji vuče korjene iz Brotnja, stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru.

Dominik je jedan odličan primjer za mlade košarkaše u Njemačkoj, a poglavito u njemačkom gradu košarke, gdje  trenutno igra.

Košarku je počeo trenirati s pet godina u MTV-Gisessen i upornim radom  zalaganjem stigao je i do njemačke prvoligaške momčadi, Giessene 46-ers.

Riječ je o mladiću koji je svojom sposobnošću u stanju napraviti za svoju klupsku momčad ono što je  u datom momentu najpotrebnije, bilo da se radi o skokovima u napadu, šutiranju i postizanju pogodaka, ili da se radi o obrambenim zadaćama.

Uz NBBL-a (juniorske momčadi,LTiGiessen46ers) i prve momčadi Giessen LTI46ers, Dominik ima duplu licencu, pa tako igra i za njemačkog trećligaša „VFB-Pointer S iz Giessena koji  vodi vrsni košarkaški znalac Dean Kostić.

Najveći njegov košarkaški uzor je pokojni Dražen Petrović. U znak poštovanja prema velikom hrvatskom košarkaškom Mozartu, Dominik nosi na svom prvoligaškom dresu broj „44″.

O planovima za sljedeće sezone, Dominik  ističe kako je cilj napredovati u svim košarkaškim elementima i biti jedan od najboljih igrača u ligi.

Kao i svaki košarkaš, jednoga dana bi želio igrati u najjačoj ligi svijeta.

NBA je svakako krajni cilj i veliki san svakog mladog košarkaša. Igrati u prvoj ligi je samo jedna usputna stanica na putu ka NBA-ligi.


Dominik se iskreno raduje da je već uspio dobar dio puta pregurati, a pogled je i dalje čvrsto usmjeren u krajni njegov postavljeni cilj.

Čovjek bez planova nije čovjek, a vidjet ćemo ako Bog da, kako će se stvari odvijati dalje. Znam da na ovom mom planiranom putu je puno,puno rada,odricanja i zalaganja, a i dosta stvari se jednostavno mora pravilno posložiti“, kazao je na kraju razgovora Dominik.

 

Odgovori