Brotnjo nezaobilazna baza za pripreme športaša

Područje Brotnja, odnosno današnje općine Čitluk, do prije Domovinskog rata spadalo je u kategoriju manje razvijenih općina u tadašnjoj državi. S dolaskom demokratskih promjena u Brotnju uz svu poslovnu inicijativu koju pokreću naši marljivi poduzetnici te nezaobilazan vjerski  turizam, dio njih se odlučio okrenuti sportskom turizmu i izgradnji prikladnih sadržaja. Tako je u Međugorju niknuo nadaleko poznati sportski centar Circle International, u Čitluku je za potrebe NK Brotnjo izgrađen nogometni stadion Bare, a u zadnje vrijeme velike napore u izgradnji sportskih objekata ulaže i čitlučki Hotel Brotnjo.

Tijekom proteklih godina mnogi klubovi su se pripremali u Brotnju, a među najzvučnijim su pripreme Dinama, Hajduka te prošle godine Hrvatske nogometne reprezentacije kojoj je na čelu bio Igor Štimac.

 

 

Uzorak Slike
Prijem za vodstvo splitskog Hajduka

Brotnjo.info već je pisao i kako je sinoć u Međugorje , osmu godinu za redom, na pripreme stigao zagrebački Dinamo koji u Hercegovini ostaje svega 4 dana. Tijekom ovih kratkih priprema u Širokom Brijegu protiv istoimenog domaćina odigrat će jednu utakmicu.

Uzorak Slike
Prijem za vodstvo zagrebačkog Dinama 

Kako je portal Brotnjo.info doznao, u Čitluku će na pripreme i FK Sarajevo kojega vodi proslavljeni vatreni Robert Jarni. Sarajevo će na pripremama biti od 19. – 25. siječnja.  Tijekom ovih priprema u Čitluku će odigrati dvije prijateljske utakmice, i to 21. siječnja s ‘Brotnjom’ i sa NK ‘Sloga’ 25. siječnja u Ljubuškomg. Posljednjeg dana siječnja Sarajevo će otputovati na drugi dio priprema u Tursku.

Osim Sarajeva u Brotnju, točnije u Međugorju, od 18. siječnja pripremat će se i drugi sarajevski premijerligaš Želježničar. U Međugorju će ostati sve do 29. siječnja nakon čega putuju na drugi dio priprema u Rovinj.

Uzorak Slike
Detalj sa utakmice Brotnjo – Dinamo prije dvije godine na Barama 

Prema informacijama koje smo dobili iz Hotela Brotnjo u Čitluk rezervacije za dio zimskih priprema pripreme imaju od ženske nogometne reprezentacije BiH, kao i mlade muške reprezentacije, te FK Velež iz Mostara.

Uzorak Slike

Vrhunskim uvjetima, nadasve odličnom uslugom i gostoljubivošću naše malo Brotnjo je postalo nezaobilazna baza športaša kako iz BiH tako iz susjednih zemalja.

BROTNJO.info

Odgovori