Dodig protiv Karlovića u prvom kolu Australian Opena

Melbourneu je održan ždrijeb glavnog turnira prvog Grand Slama sezone, Australian Opena. Svoje mjesto u ždrijebu našlo je i sedam hrvatskih predstavnika. Sudbina je htjela da se već u prvom kolu međusobno sastanu dvojica – Ivan Dodig i Ivo Karlović…

Tri su dana ostala do početka prvog Grand Slama sezone u Melbourneu. U ždrijebu koji se održao u petak ujutro po lokalnom vremenu našlo se ukupno sedam hrvatskih predstavnika – troje u muškoj i četvero u ženskoj konkurenciji.

 Nakon skromnog početka sezone (četvrtfinale Brisbanea i 2. kolo Sydneyja) Marin Čilić (37.) bolji će dojam pokušati ostaviti u prvom kolu protiv nepredvidivog, ali nezgodnog Marcela Granollersa (36.).

Drugi hrvatski “reket” protiv Španjolca u međusobnim susretima vodi 5-1, no Granollers je svoju jedinu pobjedu ostvario na tvrdoj podlozi (Valencia 2011.).

Pobjeda nad Granollersom Čilića bi vodila na 18. nositelja Gillesa Simona ili Daniela Brandsa. U tom su dijelu ždrijeba još Jo-Wilfried Tsonga (10.), s kojim se Čilić može sastati u trećem kolu, Roger Federer (6.), Andy Murray (4.) i drugi.

 

hrsport.net

 

 

Odgovori