„Bubamare“ slavile protiv Livna

Kao predigra ovom susretu je odigrana utakmica između čitlučke i livanjske škole košarke u kojem su također slavile naše mlade igračice predvođene Ivanom Bulić i Anamarijom Čarapina. U susretu seniorskih ekipa uspješnija je bila naše ekipa te tako nastavila seriju bez poraza u ovogodišnjem prvenstvu. Trener Damir Jerkić je u današnjem susretu dao prigodu svim svojim igračicama. U prvoj četvrtini su se istaknule Nikolina Musa i Marijana Barbarić sa po 5 koševa te kapetanica Mia Čarapina i najbolji strijelac današnje utakmice Karla Krasić sa po 4 koša.

 

Do poluvremena serije po 4 koša zaredom rade Martina Šego i Maja Gakić. U trećoj dionici susreta briljira mlada Karla Krasić sa ubačenih 12 koševa, koliko je u ovoj četvrtini postigla cijela momčad našeg protivnika. Prati je „čitlučki ninđa” Nikolina Musa sa 7 koševa. Nikolina Musa u zadnjoj četvrtini postiže svoju drugu tricu, od ukupno tri „trice” Brotnja (jednu je postigla Marijana Barbarić). U zadnjoj četvrtini se u strijelce upisuju i Romana Bevanda sa 4 koša te Matija Doko sa 2 koša.

Brotnjo LivnoNa kraju ne možemo da posebno ne istaknemo naše 2 najstarije igračice, Miu Čarapina i Maju Gakić. Unatoč tome što ju je trener dobar dio utakmice odmarao na klupi, kapetanica Čarapina je uspjela ostvariti čak 11 blokada te 8 asistencija za svoje suigračice. Maja Gakić je u više navrata mogla sama završavati akcije Brotnja i sebi „bildati” statistiku, no ona je gotovo svaki put nesebično asistirala svojim mlađim suigračicama te time dokazala po tko zna koji put da je igrač kolektiva zvanog Brotnjo 94.

“Odigrali smo dobru obranu, odvojili se već u početku utakmice na veliku razliku i riješili utakmicu u svoju korist puno prije kraja utakmice. Igračice su nakon utakmice istaknule da ovu pobjedu posvećuju službenom predstavniku našeg kluba gospodinu Niki Mandariću koji se nakon kraće pauze opet vratio na našu klupu. Želio bi se također zahvaliti publici što je došla u većem broju i pružila nam podršku”- izjavio je Davor Doko, pomoćni trener Brotnja 94.

BROTNJO 94- VIOLETA LIVNO 80:35 (po četvrtinama 20-8, 17-11, 22-12, 21-4)

BROTNJO 94: Bevanda 4, Doko 2, Čarapina 6, Gakić M. 6, Barbarić 14, Kordić, Filipović, Gakić A. 3, Krasić 20, Šego 6, Musa 19.

VlOLETA LIVNO: Mehmedov 2, Mihaljević P. 1, Tirić, Vuletić 3, Visković, Duvnjak, Krišto 11, Mihaljević D., Trišo 8, Milak 10.

 

brotnjo94.ba

 

Odgovori