Čilić i Ćorić korak do hrvatskog dvoboja

Marin Čilić i Borna Ćorić idućeg će tjedna biti u potrazi za dobrim vijestima u sezoni koja im zasad nije donijela puno uspjeha. Borit će se za pobjede na ATP turniru iz serije 500 na dvoranskoj tvrdoj podlozi Rotterdama, a ždrijeb im donosi mogućnost međusobnog susreta na drugoj prepreci, u osmini finala.

Sa statusom prvog nositelja, Marin će u prvom kolu u Nizozemskoj ići na Francuza Benoita Pairea, 43. na svijetu, ovotjednog polufinalista Montpelliera. Bornin prvi suparnik bit će njegov vršnjak, 20-godišnji Rus Karen Hačanov (51.).

Budu li uspješni na startu, Čilić i Ćorić ići će jedan na drugoga, a prolazak korak dalje u tom dijelu ždrijeba donio bi mogući ogled sa šestpostavljenim Francuzom Jo-Wilfriedom Tsongom u četvrtfinalu. U polufinalu bi put vodio u dio ždrijeba koji predvode četvrti nositelj, Čeh Tomaš Berdych i još jedan francuski igrač, osmopostavljeni Lucas Pouille.

U donjoj polovici ždrijeba postavljeni su Dominic Thiem (2.), David Goffin (3.), Grigor Dimitrov (5.) i Roberto Bautista Agut (7.).

Odgovori