Čilić osvojio Vegeta Croatia Open

Marin Čilić osvojio je osmi turnir u karijeri. Danas je u finalu Vegeta Croatia Opena, koji se igrao u Umagu, bio bolji od Španjolca Marcela Granollersna. Rezultat na kraju meča je 6:4, 6:2. Današnja pobjeda dokazuje da je Čilić igrač koji spada među TOP10, a ujedno ovo je dobra priprema za Olimpijske igre u Londonu na kojima će nastupiti.

Po prvi put od svoje neovisnosti Hrvatska ima svog pobjednika Umaga. Goran Prpić osvojio je premijerno izdanje tog turnira 1990. godine, ali formalno pod zastavom Jugoslavije.

 

22 godine kasnije Marin Čilić obradovao je umašku publiku otišavši do kraja. Prošle godine u finalu je izgubio od Aleksandra Dolgopolova, no ove godine pobijedio je Marcela Granollersa (6:4, 6:2) i osvojio svoj prvi turnir na zemljanoj podlozi – piše HRsport.net.

Na taj način Marin je ušao u rijedak krug onih koji su tijekom svoje karijere uspjeli osvajati turnire na svim trima podlogama (tvrda, trava, zemlja). Usporedbe radi, Ivan Ljubičić i Mario Ančić nikada nisu osvajali turnire na zemlji. Čak nisu nikada igrali ni finale na toj podlozi.

15. tenisaču svijeta ovo je ukupno osmi naslov u 15. finalu, a drugi ove sezone (Queen’s). U prethodna tri finala na zemlji doživio je poraze (München 2010. i 2012., Umag 2011.). Njegov ukupan omjer pobjeda i poraza ove sezone sada iznosi 23-11.

Unatoč porazu, Granollers može biti zadovoljan napravljenim ovoga tjedna jer će sa zarađenim bodovnim utrškom od ponedjeljka postati članom Topa 20. Trenutno je 24. tenisač svijeta, a dosadašnji najbolji renking bilo mu je 22. mjesto.

 

brotnjo.info

 

Odgovori