Otac Zdenko Čilić za Klix.ba: Nažalost, niko se u BiH nije interesirao za Marina

Majka Koviljka i otac Zdenko dočekali su da svog sina Marina vide u završnici jednog od najvećih teniskih turnira. Naravno, svi očekuju pobjedu.

“Kad je protiv Federera bio onako opušten, vjerujem da će biti i protiv Nishikorija. Očekivali smo da će mu se nekad posrećiti i zaslužio je da osvoji turnir”, kaže za Klix.ba Marinova majka Koviljka.

Kako kaže, u njihovoj kući i bašti večeras će se pratiti historijski nastup 25-godišnjeg Međugorca.

Marinov otac Zdenko kaže da u Međugorju večeras “vrije kao u košnici”.

“Optimistični smo, pjevamo i feštamo. Čekamo 23:00 sata da Marin počne svoj hod prema tituli. Marin je spreman, tvrdoglav, igra vrhunski i nema razloga da ne pobijedi. Mislim da je sazrio i da je spreman osvojiti US Open”, kaže Zdenko za naš portal.

 

Marin, koji je nekada igrao za bh. tenisku reprezentaciju, već nekoliko godina nastupa za Hrvatsku.

“Nažalost, niko se u BiH nije interesirao za Marina. Kada je igrao za bh. reprezentaciju sa njim su još bili Jasmin Berbić, Aldin Šetkić i Mladen Dodig. BIlo je to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se igralo u Mostaru. Tada je u Mostaru za Srbiju igrao i Novak Đoković”, sjeća se Zdenko prijašnjih vremena.

Međutim, dodaje, oni koji su htjeli igrati za BiH morali su snositi sami troškove.

“To je bila za nas nemoguća misija. Išao je u Italiju na jedan turnir i morao je sam plaćati svoje troškove. Platio je auto, gorivo, smještaj i nastupao za bh. reprezentaciju. Nemoguće je da nije bilo 500 maraka da država to pokrije. Nikoga nije interesiralo…Ali, tako je bilo i ne treba sad od toga stvarati neku veliku priču. Takvo je vrijeme bilo, okolnosti su se poklopile”, kaže Zdenko u razgovoru za Klix.ba.

 

 

Odgovori