Čilić i Dodig glavni aduti u Torinu

Hrvatski reprezentativci će idućeg tjedna biti na okupu na početku još jedne sezone u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Hrvatska će na vikend od 1. do 3. veljače tražiti proboj u četvrtfinale na gostovanju u Torinu, a kako se i očekivalo, izbornik Željko Krajan je za taj susret pozvao oba Top 100 aduta s kojima raspolaže, Marina Čilića (14.) i Ivana Dodiga (74.). Međugorski dvojac bit će u glavnim ulogama na hrvatskoj strani na dvoranskoj zemljanoj podlozi Palavele u Torinu.

Uz Čilića i Dodiga, Krajan je u sastav uvrstio i Antonija Veića i Matu Pavića. Veić (132.) je unatrag tri godine redoviti član reprezentacije, dok je 19-godišnji Pavić (370.) pozvan prvi puta.

 

Poznat je i talijanski sastav za ogled s Hrvatskom. Corrado Barazzutti, izbornik reprezentacije koja će početkom veljače biti domaćin, pozvao je Andreasa Seppija (23.), Fabija Fogninija (47.), Paola Lorenzija (59.) i Simonea Bolellija (80.). Riječ je o vodećem talijanskom kvartetu na ATP ljestvici, a glavni adut domaće reprezentacije bit će Seppi, koji je prošlog tjedna u trećem kolu Australian Opena pobijedio Marina Čilića.

Podsjetimo, i Ivan Dodig je na prvom Grand Slam turniru sezone došao do trećeg kola. Na toj prepreci zaustavio ga je Francuz Richard Gasquet.

HRsport.net

 

Odgovori