Čilić: ITF je lagao, ne znam je li namjerno, ali očekujem ispriku!

ITF mi je nanio veliku štetu. Bili su to najteži trenuci u mojoj karijeri. Moj život više nije bio u mojim rukama. Bilo mi je teško prihvatiti tu situaciju, počeo je Marin Čilić. Bio je to prvi Čilićev javni nastup nakon optužbe za doping. Pokazalo se – lažno optužen. U njegovom urinu nije pronađena zabranjena supstanca, kako je tvrdio ITF.

– Frustrirajuće je bilo, nisam nikoga oštetio, od početka sam bio iskren i pošten. I sam ITF je shvatio da je pogriješio. Na sudu su tražili ogromnu kaznu za mene, ali na sreću imao sam odlične odvjetnike i saznali smo da su lagali i krivo me optužili. Nadam se i očekujem da će se ITF ispričati – rekao je Marin.

 

Podsjećamo, hrvatski tenisač četiri mjeseca proveo je izvan terena zbog pozitivnog doping testa. U njegovom nalazu pronađena je nedopuštena supstanca. ITF je kaznio Čilića devetomjesečnom zabranom nastupanja, ali Marin se žalio i Arbitražni sud uvažio mu je žalbu smanjivši kaznu na 4 mjeseca.

– Nisam očekivao da će mi suditi kao na filmovima gdje se svaka riječ može iskoristiti protiv mene. Jedna velika noćna mora i veliko mi je olakšanje što je završila. Presretan sam što sam nastupio u Parizu i odigrao dva meča. Igrači su mi se veselili, bili su sretni što me vide i imao sam dojam da nisam ni bio odsutan – kaže Čilić.

– Većina javnosti u Hrvatskoj bila je na mojoj strani. Hvala i svim navijačima koji su me podržali u ovo teško vrijeme. Nije bilo lako prolaziti kroz sve ovo. Pred kraj sam saznao da je sve bila jedna velika greška, ne znam je li bila namjerna ili se radilo o ITF-ovom gafu. Krivo sam optužen i bojao sam se što bi se moglo dogoditi da nisam saznao za tu krivu optužbu – dodao je hrvatski tenisač.

Morate razumjeti da nismo smjeli ništa reći dok je trajao Marinov slučaj. Tako su nam rekli odvjetnici. Neću vam davati lekcije, ali imam san da sutra objavite u svim novinama: “Marin je nevin”, počeo je konferenciju za novinare u hotelu Panorama menadžer hrvatskog tenisača Marina Čilića, Vincent Stavaux.

– ITF je lagao, u Marinovom tijelu nikad nisu pronašli zabranjenu supstancu. Grozna je to laž. Jedina stvar koja je bila otkrivena u urinu su tragovi supstance koja nije zabranjena. Ne želim više slušati o doping-slučaju Marina Čilića, jer on ne postoji – kaže Stavaux i dodaje:

– ITF je rekao i da je Marin lagao. To je također neistina. Marin nije lažljivac i to je druga laž koju je ITF iznio.

Što se dogodilo? Tko je pogriješio?

ITF je obavijestio Marina Čilića da je njegov uzorak urina od 1. svibnja bio pozitivan na niketamid. Jedina stvar koja je bila otkrivena u njegovu urinu su tragovi markera N-etilnikotinamida koji nije zabranjen. Zbog ITF-ovog gafa Marin je proveo četiri mjeseca van terena, a pretrpio i pravu dramu koja je utjecala na njegovu psihu.

– Ne znam je li to bilo namjerno ili ne. U početku sam razmišljao o tome, ali mislim da to nije bilo namjerno. Hvala Bogu, razumni ljudi su odlučili kako su odlučili i sve je završilo dobro – rekao je Marinov trener, Goran Ivanišević.

24sata.hr

 

 

Odgovori