Čilić krenuo u Španjolskoj

Tri dana nakon što je u Sankt Peterburgu dohvatio šesti ATP naslov u karijeri, Marin Čilić uspješno je odradio prvi meč na turniru iz serije 500 u Valenciji. Prvi hrvatski reket je u ogledu nepostavljenih igrača bio jači od Milosa Raonica, Kanađanina crnogorskih korijena…

Poslije prošlotjedne titule u Rusiji, Marin Čilić nastavio je pobjednički niz i u prvom nastupu u Valenciji. Čilić je do svoje šeste pobjede zaredom došao sa 6:4 i 6:4 protiv Milosa Raonica, 27. na svijetu, od kojega je u posljednje vrijeme u boljoj formi. Dok je Marin unatrag mjesec dana bio finalist Pekinga i pobjednik Sankt Peterburga, 20-godišnji kanadski tenisač rodom iz Podgorice još se traži nakon što je tijekom ljeta pauzirao zbog ozljede kuka, a po povratku na teren, najbolji rezultat na tri turnira ostvario je nedavnim dolaskom do polufinala Stockholma.

 

No, u Španjolskoj neće otići tako daleko. Čilić ga je ispratio s po jednim breakom u svakom setu, oba puta u prvom gemu, da bi u nastavku držao s ukupno dvije spašene break-lopte, kod 2:1 u prvoj i na servisu za pobjedu kod 5:4 u drugoj dionici. Prije nego je priveo meč kraju, vodeći hrvatski tenisač imao je priliku i za lakše rješenje drugog seta, s 15:40 kod vodstva od 2:0 i 3:1, ali te propuštene break-lopte na koncu nisu značile previše.

 

Ivor Krapac/hrsport.net

 

Odgovori