Čilić: “Najvažnije je da napredujem kao igrač i dosegnem potencijal koji imam”

Motiva Marinu Čiliću nikad ne nedostaje. I dalje vjeruje kako može napredovati i ostvarivati velike rezultate.

“Uvijek tražite od sebe još više, ali najvažnije je da napredujem kao igrač i dosegnem potencijal koji imam. Tko zna, možda još osvojim jedan ili dva Grand Slam turnira, a možda nijedan. Međutim uvijek ću pokušavati igrati najbolje što mogu.”

Čilić je u Dubaiju prokomentirao i činjenicu kako danas igrači s 30 godina tek ulaze u najbolje godine i karijera traje duže.

“Sportska znanost je definitivno napredovala, ATP odrađuje također sjajan posao i imamo sve što nam je potrebno oko terena. Svaki turnir sada ima dosta fizioterapeuta i to nam pomaže da trajemo duže. Prije 20 godina, ako si imao 30 godina već si bio pred mirovinom, a sada s 30 godina smatraš da su najbolje godine ispred tebe. Možda je narednih pet godina najbolje razdoblje tvoje karijere”

Nakon Australian Opena uzeo je nešto dužu pauzu kako bi se u potpunosti oporavio od ozljede koljena i sada je posve spreman.

“Bio sam vrlo zauzet na kraju prošle sezone, igrao sam u Londonu, zatim u finalu Davis Cupa i to mi nije ostavilo dovoljno vremena za odmor i pripreme za novu sezonu. Imao sam i problema s koljenom, no sada se osjećam dobro i nadam se da u novoj sezoni neću imati zdravstvenih problema.”

Odgovori