Čilič: Pao mi je veliki teret s leđa

Marin Čilić, koji je pauzirao četiri mjeseca zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli, izjavio je da se s Wimbledona povukao zbog pritiska Međunarodne teniske federacije (ITF), objavila je novinska agencija Reuters. Čilić je posljednji dvoboj odigrao još 24. lipnja kada je u prvome kolu Wimbledona svladao Cipranina Marcosa Baghdatisa, a nakon toga je zbog navodne ozljede koljena predao dvoboj Francuzu Kennyju De Schepperu.

Poslije se ispostavilo da je predao meč zbog toga što je u njegovu dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak.

 

– Moja noćna mora počela je 10. lipnja kada sam dobio pismo od Međunarodne teniske federacije u kojem je bilo navedeno da je u mojem uzorku urina pronađen niketamid. Mislio sam da će sve biti riješeno za dva tjedna, ali ITF je vršio pritisak na moje odvjetnike i morao sam se povući s Wimbledona, rekao je Čilić za Reuters nakon treninga u pariškoj dvorani Bercy.

Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni. Biti ovdje u Parizu s ostalim tenisačima za mene je najbolji poklon ove godine. U ponedjeljak će mi vratiti bodove s turnira u Queen’s Clubu i bit ću 31. ili 32. na ATP ljestvici. Osjećam se kao da mi je pao veliki teret s leđa, dodao je Čilić koji će u prvome kolu Pariza igrati protiv kvalifikanta.

HRT.hr

 

Odgovori