Tudor: “Bencun je uvijek bio konstantno dobar, ali sada smo dočekali i ono nešto”

Hajduk je pobjedom nad Lokomotivom 3:1 zadržao vodeće mjesto na ljestvici. Trener Bilih Igor Tudor izrazio je svoje zadovoljstvo slavljem kojim je upotpunjen 63. rođendan Torcide.

“Osvojili smo tri boda i nastavili naš dobar period igara i rezultata. Drago mi je da su gledatelji mogli uživati u dobroj utakmici ekipa koje igraju ponajbolji nogomet u ligi. Dobro je da gledatelji dobru utakmicu mogu pogledati i subotom i nedjeljom, a ne samo utorkom i srijedom”, kazao je Tudor, potom krenuvši s čestitkama.

“Čestitam svojim igračima, ali i Lokomotivi na otvorenoj igri. Čestitam i sucu. Rekao sam u najavi da sam uvjeren da će odraditi dobar posao i tako je i bilo. Nije mu bilo lako.”

U drugom poluvremenu Lokomotiva je preuzela inicijativu nakon ulazaka Mišića i Pjace.

“To su dva ponajbolja mlada igrača u državi. Volio bih ih imati u svojoj momčadi”, pohvalio je Lokomotivin duo Tudor. “U prvome smo dijelu dominirali. U drugom su oni možda imali nekakav posjed, ali mi smo imali više šansi u cijeloj utakmici i naša je pobjeda zaslužena.”

Treći pogodak, koji je stigao nakon Hajdukove kontre pet na nula, bio je poseban.

 

“Bio je to prekrasan momenat. Nikada u životu to nisam vidio.”

Hajduk je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto i nakon ovog kola. Stvara li to kod Tudorovih igrača pritisak?

“Već sam više puta rekao da je pritisak igraču na svakom treningu, na svakoj prijateljskoj, na Kup-utakmici…To je normalno. Svoju igru temelje na treningu. Tko nema pritisak na svom poslu? Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići.”

Marko Bencun posebna je priča. Na posljednje dvije utakmice zabio je četiri od Hajdukovih pet golova.

“On je konstantno bio dobar, ali stalno smo čekali još ono nešto, asistenciju i gol. To je došlo u one dvije utakmice i nadam se da će se nastaviti. On ima sve potrebne kvalitete.”

Tudor je kazao kako je ovo, iz momčadske perspektive, bila jedna od njihovih najboljih izvedbi. “Igrači imaju pravi mentalitet koji im ja zajedno s Harijem i Juricom nastojim ugraditi. Najavljivao sam da ćemo protiv svakoga skupo prodati kožu. Kad taj mentalitet ugradiš u sebe, onda sa svojom kvalitetom pojedinaca teško gubiš utakmice.”

Unatoč pobjedi nad Lokomotivom, izostaje učinak ostalih napadača.

“Možda je kod tih napadača sada prisutan psihološki blok. Možda će se to nekim golom u budućnosti odblokirati. Fale nam ti laki golovi. Teško zabijamo, ali mislim da se mora i to okrenuti. Ne možemo reći da to nisu kvalitetni igrači. To je samo period koji, doduše, traje malo duže, ali doći će i period kada će ulaziti ovo što sada ne ulazi.”

 

Odgovori