Čilić: „Ne znam u kakvom ću stanju biti pred Davis Cup dvoboj sa Srbijom“

Najbolji hrvatski tenisač nakon propuštanja Australian Opena morao je odustati i od ATP Zagreb Indoorsa, a zbog sporog oporavka od ozljede ruke, pod upitnikom je i njegov nastup u prvom kolu Davis Cupa kojeg Hrvatska igra protiv Srbije…

Ozljedu ruke Marin Čilić vuče još od ljeta prošle sezone, a s njom je osvojio US Open te je igrao na Mastersu u Londonu. Oporavak od ozljede traje puno duže nego je očekivao, kazao je Marin Čilić u intervjuu za Sportske novosti.

“Prije Mastersa nisam mislio da će mi to predstavljati tako veliki problem i da bi ozljeda mogla zahtijevati tako dugačku stanku. Mislio sam da će mi trebati tri do četiri tjedna odmora. Nažalost, oporavak teče sporo. Već skoro sedam tjedana nisam taknuo reket, što je vjerojatno najduže u dosadašnjoj karijeri”, rekao je Čilić za SN.

 

Prvi hrvatski reket bio je prisiljen propustiti početak sezone. Nakon Australian Opena, morao je otkazati i ATP Zagreb Indoors, a pod upitnikom je i nastup protiv Srbije u Davis Cupu kojeg Hrvatska početkom ožujka igra u Kraljevu.

“Otkazao sam već Rotterdam i Delray Beach, koji su u tjednima iza Zagreba. Nažalost, i nastup protiv Srbije je upitan. Nakon dva i pol mjeseca bez teniskih treninga trebat će mi i određeno vrijeme za povratak u pravi ritam. Ne znam u kakvom ću stanju biti pred Davis Cup, gdje ću moguće igrati pet setova, što je veliki stres i napor za ruku”, rekao je Čilić.

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković već je najavio nastup u Kraljevu te će Hrvatska, ukoliko ne nastupi Čilić, imati minimalne šanse za prolazak u četvrtfinale Davis Cupa.

“Moram pažljivo planirati i paziti da previše ne opteretim ruku nakon duge pauze. No, već mi je dosadilo mirovanje, zaželio sam se tenisa. Za sada samo trčim, sljedeća kontrola mi je za dva tjedna pa ćemo vidjeti kako stoje stvari.”, zaključio je razgovor Čilić.

 

Odgovori