Čilić: “Neće biti problema s promjenom podloge, na to smo već navikli”

Marin Čilić u Londonu nije uspio proći u polufinale, zapeo je u skupini uz poraze od finalista Zvereva i Đokovića dok je svladao Isnera

“Mislim da je sjajno što sam četvrti put bio u Londonu. Ponovno sam doživio to sjajno iskustvo, opet sam imao neke svoje prilike koje nisam iskoristio u mečevima protiv Zvereva i Đokovića, ali u svakom slučaju ova tri meča donijela su mi jako puno s obzirom da sam igrao protiv igrača iz Top 10. To mi sigurno može dosta pomoći kao priprema za Davis Cup kako bih od prvog trenutka bio na visokoj razini.”

Prema rang listi, Hrvatska je favorit u finalu Davis Cupa, ali Čilić upozorava kako plasman ne treba ništa značiti.

“Rang lista može zavarati s obzirom da je i Pouille igrač koji je bio jako visoko rangiran, negdje oko 15. mjesta, znamo koliko je kvalitetan, mlad je i uvijek motiviran kada igra za reprezentaciju. Imaju i Tsongu koji je dio sezone bio ozlijeđen, a on je oslonac ove reprezentacije. Sigurno imaju kvalitetu, ali bit će potrebno na terenu pokazati pravi omjer snaga.”

Promjena podloge također ne bi trebala predstavljati neki problem, hrvatski Davis Cupa reprezentativci na to su već navikli.

“Mislim da smo se svi već navikli dosta brzo se prilagođavati na sve podloge. Ove godine tri puta smo igrali kod kuće na zemlji i sva tri puta nakon betona. Ne bi nam to trebalo predstavljati neki problem. Možda će oni imati tu blagu prednost u početku s obzirom da su malo duže na zemlji, ali mislim da će se to sve izjednačiti tijekom vikenda i da ćemo biti maksimalno spremni.”

Odgovori