SIMULTANKA VELEMAJSTORA IVANA ŽAJE PROTIV ŠK BROTNJO

Šahovski klub Brotnjo organizira simultanku sa gospodinom Ivanom Žajom,velemajstorom iz Aržana sa prebivalištem u Zagrebu.

Potvrđeno je da će se simultanka igrati u Hotelu “Grande Casa”,u sklopu Sportskog Centra Circle Međugorje 02.12 2018 g. u 14.00 sati.

Igrat će se na 20 ili 25 ploča ovisno od broja zainteresiranih Brotnjaka.

Ivan Žaja (29. srpnja 1965.), je hrvatski šahist, velemajstor iz Aržana. Pojedinačni prvak Hrvatske 1999. i 2000. godine. Član ŠK Zagreb. Učenik je poznate Aržanske šahovske škole koja je iznjedrila brojne poznate hrvatske šahiste.

Po statistikama FIDE sa službenih internetskih stranica njegov trenutni rejting je 2456 bodova, 23. je aktivni igrač na ljestvici šahista u Hrvatskoj. Velemajstor je od 2001. godine.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Gospodinu Ivanu,koji je održao obećanje dano ove godine u svibnju na turniru u Aržanu,da će igrati i turnir i simultanku iako se ove godine naš turnir održava istovremeno sa vrlo jakim turnirom “Zagreb Open”.

S obzirom da Gosp Žaja u Zagrebu radi sa djecom,cilj nam je ostvariti još bolju suradnju,i razmjenom iskustava pokušati dodatno unaprijediti rad sa našom djecom,u cilju postizanja još boljih rezultata,sa kojima i dosad možemo biti zadovoljni zahvaljujući radu u početku Petra Boguta i Alena Buntića.Poslije je priključen MK i IA i ujedno osnivač našeg kluba Gosp Ivan Grgić.

Trenutno sa djecom rade poznati Internacionalni majstor i Fide trener Vitomir Arapović i Alen Buntić.

Još bih ovom prilikom kad su u pitanju djeca,i rad sa njima,bilo u školi šaha,bilo na sekcijama po školama izrazio zahvalnost Župi “Sv Jakova” – Međugorje na čelu sa Župnikom Fra Marinkom Šakotom na nesebičnoj podršci u svakom pogledu.

Predsjednik Kluba

Gosp. Dragan Prskalo

Odgovori