Čilić preokretom iznenadio Garina za treće kolo Miamija

Nakon što je u prvom kolu u tri seta svladao Coriu, hrvatski tenisač Marin Čilić nastavio je svoj dobar put na Mastersu u Miamiju. Čilića je u drugom kolu čekao favorizirani Cristian Garin, ali je Hrvat bio bolji i od 13. nositelja.

Čileanac je bio slobodan u prvom kolu te je Marina čekao svjež i to je pokazao u prvom setu u kojem je stalno radio probleme na Marinovom servisu te je do breaka došao nakon maratonskog gema i čak šest break lopti, a onda je oduzimanje servisa ponovio i za 6:3.

No, tad slijedi prava drama i preokret. Čilić bolje ulazi u drugi set te vodi s 3:1, ali je tu prednost prosuo i Garin se vraća do 3:3. Tad slijedi nova izmjena breakova za 4:3 i 4:4, a kad se činilo da ćemo u tie-break, Marin izvlači još tri break lopte pri 5:5, od čega koristi jednu i osvaja drugi set sa 7:5.

U trećem setu se igra stabilizirala s obje strane, tek Garin u trećem i Čilić u šestom gemu imaju problema s početnim udarcem pa se ide u tie-break. U odlučujućih 12 poena se bolje snašao Marin koji je napravio 5:2 te je sa 6:4 stigao do dvije meč lopte, od kojih koristi drugu.

U trećem kolu Čilića čeka 94. igrač svijeta Lorenzo Musetti koji je iznenadio Benoita Pairea.

ATP Miami, drugo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) – Cristian Garin (Čile, 13) 3:6, 7:5, 7:6

Odgovori