Čilić: “Odigrao sam fenomenalan meč, nemam si što predbaciti”

Nakon poraza od Novaka Đokovića u trećem kolu Roland Garrosa Marin Čilić je izjavio: “U globalu sam odigrao fenomenalno, ne mogu si ništa predbaciti. Naravno kad se gledaju detalji uvijek će se naći greške, uvijek se može bolje. Promašio sam primjerice u prvom setu par forhenda na 3:1, na početku sam se dosta mučio na servisu, nisam mogao računati na lagane poene na mom početnom udarcu. Često sam osjećao da mi puše za vratom, često su mi gemovi odlazili na deuce i prednost. Morao sam se čupati i protiv igrača poput Nole nije nimalo lagano igrati kad nemaš konstantnost na servisu”.

 

Presudio je servis? “Konzistentnost na servisu svakako bi mi bila pomogla u određenim trenucima, ovako Novak je iskoristio ono što sam mu ponudio. Plan uoči meča bio je pokušati igrati što agresivnije i servirati jako dobro, ali na neke stvari ne može se utjecati, teško je protiv takvih igrača koji se sjajno kreću i stalno imaš osjećaj da moraš dati još više, udariti još jače, igrati još bolje”.

Ostaje velik žal? “Definitivno ostaje velik žal, stalno osjećam da sam blizu s ovim velikim igračima, da se sve više približavam ciljnoj ravnini, ali eto nikako da je prođem. Nadam se će brzo doći jer vidjelo se i danas, Novak ima problema s ovakvom igrom. Agresivnija igra plod je suradnje s Goranom, više ne stojim daleko od osnovne linije i ne čekam pogrešku protivnika. Ofenzivniji sam, pokušavam ja biti taj koji diktira. Sad nije uspjelo, ali dolazi trava na kojoj će takva igra još više doći do izražaja i nadam se da će uroditi plodom”.

 

hrsport.net

 

Odgovori