Čilić: “Ponekad se probudim ili pomislim iz vedra neba – pa osvojio sam Grand Slam”

Uoči nastupa na londonskom Mastersu, Marin Čilić još se jednom prisjetio osvajanja US Opena i otkrio kako mu je čestitala i Janica Kostelić.

Odličnom sezonom u kojoj je osvojio Grand Slam titulu na US Openu, Marin Čilić izborio je nastup na završnom turniru, među osmoricom najboljih tenisača. Za britanske medije vratio se na priređeni mu doček poslije uspjeha u SAD-u.

“Osjećao sam se kao s drugog planeta. Ponekad se probudim ili pomislim iz vedra neba – pa osvojio sam Grand Slam. Nevjerojatno je. Međutim, tada se sjetim koliko sam ga čekao i radio za njega. Zbilo se naglo, ali nije bilo potpuno neočekivano, osjećao sam da mogu. Sada je na terenu sve drugačije, sada uvijek moram biti dobar, više se od mene očekuje, ali to mi je svakodnevni poticaj”.

“Vozili su me u papamobilu, svi su me čekali, a pratilo me 80 motociklista. Bilo je nestvarno. Ljudi su bili ponosni i sretni, a Hrvatska je mala zemlja i tijekom nekoliko zadnjih godina nismo imali previše velikih sportskih uspjeha”, ispričao je prvi hrvatski reket.

 

Čestitka mu je nedugo poslije trijumfa stigla i od najbolje hrvatske skijašice svih vremena, Janice Kostelić.

“Rekla mi je kako se nada da ću uspjeti uzeti trenutak za sebe u kojem ću shvatiti što sam napravio. Zaželjela mi je sve najbolje i rekla da je vrlo sretna zbog mene”, otkrio je Čilić.

“U Hrvatskoj će se promijeniti medijski pristup, kod nas ako niste prvi niste baš ni dobri. Uvijek morate popravljati svoje rezultate i mediji stvaraju veliki pritisak na sportaše. Razgovarao sam s Đokovićem oko toga, savjetovao mi je da pazim na sve te stvari”, rekao je.

 

Odgovori