Čilić: “Razočaran sam, ovdje mi uvjeti savršeno odgovaraju”

Pobjedom u tri seta (3:6, 7:6, 6:4) rumunjski tenisač Marisu Copil, 221 igrač na ATP ljestvici, došao je do pobjede karijere. Na startu turnira u Pekingu bio je bolji od prvog hrvatskog reketa Marina Čilića i tako na najbolji mogući način iskoristio pozivnicu dobivenu od organizatora.

“Jako sam razočaran, jer se uvijek ovdje osjećam možda i najbolje u godini i jer ovdje uvjeti odgovaraju savršeno mojoj igri”, rekao je nakon poraza Marin Čilić, otkrivajući tako dodatne razloge za razočaranjem.

 

Unatoč tome što ovakav rasplet nikako nije bio u njegovim planovima, hrvatski tenisač pokušat će se što bolje pripremiti za nadolazeće turnire: “Moram gledati prema naprijed. Moram biti pozitivan za sljedeća tri turnira, pokušati igrati dobro i nadati se da ću dobiti svoju priliku dogodine.”

Također, iznio je Čilić neke od razloga poraza. “Nisam servirao konstantno dobro. Kada sam imao break viška u sva tri seta izgubio bih svoj servis”, njegove su riječi nakon što je u meču zabio 21 as i osvojio 60 posto poena nakon prvog servisa.

Marius Copil bio je, pak, potpuno drugačijeg raspoloženja, očekivano nakon ovakve pobjede: “Ovo je zasigurno najveća pobjeda moje karijere. Prvi set nije bio dobar jer sam imao previše emocija zbog igranja na velikom terenu i mučio sam se s koncentracijom. Bio je to jedan od prvih mojih mečeva na tako velikom terenu.”

“Želim zahvaliti organizatorima što su mi dali pozivnicu i nadam se da mogu pobijediti u još nekoliko mečeva i pokazati da sam ju zaslužio”, na kraju je poručio Rumunj.

 

Hrsport.net

 

Odgovori