Čilić se jedva oznojio

 Marin Čilić je bez imalo problema donio Hrvatskoj izjednačujući bod na gostovanju u Južnoafričkoj Republici u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Čilić je bio izraziti favorit protiv Izaka van der Merwea, ali bez obzira na to, slavio je čak i lakše od očekivanja, bez gubitka gema prije nego mu je suparnik predao kod dva seta zaostatka. Razlog je ozljeda ručnog zgloba…

Nakon samo 51 minute bez ijednog izgubljenog gema, Marin Čilić donio je hrvatskoj reprezentaciji 1-1 u ogledu s Južnoafrikancima u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Žaleći se na ozljedu ručnog zgloba koja je utjecala na mogućnost pomicanja palca, Izak van der Merwe predao mu je nakon izgubljenog drugog seta, a Marin je nakon tako jednostavnog posla bio vrlo zadovoljan – dosad još nije slavio ovako lako u reprezentativnom “dresu”.

“Ovo je sigurno moja najlakša pobjeda u Davis Cupu ikad”, komentirao je prvi hrvatski reket: “Od početka je išlo u pravom pravcu, osjećao sam se dobro, zapravo – bilo je idealno. K tome, osjetio sam igralište, atmosferu, a sve u samo dva brza seta. Nisam mu dao nikakvu šansu neforsiranim pogreškama”.

Izak van der Merwe o ozljedi: “Ovo je prvi put da imam problem ovakve vrste. Osjetio sam ga jutros, ali sam se nadao da će s vremenom proći. Da budem iskren, nije dobro.”

Glatka pobjeda bila je bitna i zbog uštede energije. S bodom za poravnanje na 1-1, Hrvatska je napravila prvi korak prema cilju, a Čilić će biti u akciji i u pokušaju da se obavi ostatak posla.

“Nadali smo se da bi nakon prvog dana rezultat mogao biti 2-0 za nas, ali spremni smo i za ovakvu situaciju”, osvrnuo se Goran Prpić na 1-1 na kraju petka, najavljujući da u subotu u 13 sati na teren neće izaći kombinacija Nikola Mektić/Antonio Veić, koju je nominirao na ždrijebu: “Sigurno je da će biti promjena u paru u subotu, ali još nismo odlučili tko će biti na igralištu uz Marina. Oba sastava imaju šansu da osvoje tri boda, ali mislim da će ukupni pobjednik biti onaj tko pobijedi u nedjeljnom meču Čilić – Anderson.”

Kao i Prpić, i južnoafrički izbornik John-Laffnie de Jager kazao je da je sve još otvoreno. Glavnu brigu predstavlja mu ozljeda Van der Merwea, što bi domaće moglo ostaviti sa samo jednim odabirom ukoliko bude 2-2 uoči posljednjeg meča ovog vikenda: “Ako Izak van der Merwe neće moći igrati u nedjelju, opcija je Rik de Voest. Njemu to neće biti novost, već je igrao kod rezultata 2-2 i pobijedio.”

 

 

Odgovori