Dodig: “Želio sam igrati prvi”

Ivan Dodig će u petak pokušati donijeti Hrvatskoj prvi bod u susretu s Južnoafričkom Republikom u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa, a nakon što je ždrijebom odlučeno da će igrati prvi, bio je sretan što je ispalo tako. Ivan će se prvog dana s početkom u 10 sati boriti s Kevinom Andersonom, dok će, iza tog meča, na red doći Izak van der Merwe i Marin Čilić, a prvi hrvatski reket kazao je da će probati doznati što više o suparniku…

 

S obzirom da je zadovoljan Ivan Dodig, nema razloga da budemo nezadovoljni ishodom ždrijeba dan uoči početka susreta u Potchefstroomu. Drugi hrvatski reket u sastavu koji će se boriti za Svjetsku skupinu Davis Cupa htio je igrati prvi, ta želja mu se ispunila, a otkrio je i zbog čega je priželjkivao ovakav rasplet: “Ne volim dugo čekati početak meča”.

S Andersonom se dosad susreo jedino lani u kvalifikacijama Masters 1000 turnira u Šangaju, kada ga je 203 cm visoki Južnoafrikanac pobijedio sa 6:2 i 6:4, a uoči novog ogleda, tome nije pridavao osobitu pozornost – vjeruje da će u petak biti drugačije: “Ja sam danas bolji igrač nego što sam bio prošle godine u Šangaju.”

Nakon sudara vodećeg južnoafričkog tenisača, 34. na svijetu, s trenutno trećim hrvatskim reketom, 37. na ATP ljestvici, u petak će se dogoditi ogled igrača među kojima je razlika u renkingu, igračkoj kvaliteti i iskustvu puno veća. Marin Čilić je trenutno 26., Izak van der Merwe 128., ali bez obzira na to, u Davis Cupu uvijek morate biti oprezni, pogotovo u gostima.

Ivor Krapac/ http://www.hrsport.net/

 

 

Odgovori