Čilić slobodan na startu Miamija, Dodig na Lacka

Održan je ždrijeb drugog ovosezonskog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se održava u Miamiju. Hrvatska će u pojedinačnom dijelu imati dvojicu predstavnika, Marina Čilića i Ivana Dodiga, koji se međusobno mogu sastati u trećem kolu.

Marin Čilić na novoj je ATP ljestvici napredovao s 12. na 11. poziciju, a s obzirom na to da u Miamiju nema Rogera Federera i Rafaela Nadala, postavljen je za devetog nositelja. Baš kao i svi od ukupno 32 nositelja, slobodan je u prvom kolu.

U drugom će igrati protiv boljeg iz dvoboja domaćeg tenisača s pozivnicom, Rhynea Williamsa, i Kolumbijca Santiaga Giralda.

 

U trećem kolu potencijalni suparnik mu je Ivan Dodig. Drugi hrvatski “reket” na startu igra protiv Lukaša Lacka iz Slovačke, a u slučaju pobjede ide na 20. nositelja Johna Isnera.

Dodig se s Lackom (81.) do sada susreo dvaput i oba je puta izgubio – u kvalifikacijama Hallea 2009. godine te u polufinalu Challengera u Bratislavi krajem 2012.

Dodig je trećim kolom Indian Wellsa napredovao šest pozicija te je sada 54. tenisač svijeta, a u Miamiju je prethodne dvije sezone gubio u drugom kolu.

U ponedjeljak su na prvoj prepreci kvalifikacija zapeli Ivo Karlović i Antonio Veić.

 

Odgovori