Čilić traži polufinale protiv nekoć suspendiranog Amerikanca

Marin Čilić s početkom u 17.30 sati na Središnjem terenu tražit će prolaz u polufinale protiv nepostavljenog Waynea Odesnika. Bit će to njihov prvi međusobni susret. 26-godišnji Amerikanac rođenjem iz Johannesburga trenutno drži 130. mjesto ATP ljestvice.

Svoj najviši renking ostvario je prije tri godine (77.). Do dolaska u Umag nije imao ni jednu pobjedu u glavnom ždrijebu ATP turnira ove sezone. Nastupao je uglavnom na Challengerima, a ovo će mu biti prvo četvrtfinale na Touru još od travnja 2010. i turnira u Houstonu.

 

Bio je to njegov posljednji turnir prije jednogodišnje suspenzije zbog ilegalnog unošenja ljudskog hormona rasta u Australiju početkom te godine. Prvotna suspenzija iznosila je dvije godine, ali je jedna godina ipak bila “posušena”. No, za kaznu su mu bili oduzeti svi bodovi osvojeni te godine, kao i cjelokupni novčani iznos koji je osvojio. U tom trenutku bio je 114. tenisač svijeta. 2011. godine morao je krenuti od nule i to igrajući u početku na Futuresima, no već do kraja sezone ušao je među 130 na ljestvici.

Ljevoruki Odesnik je u svojoj karijeri igrao i izgubio jedno ATP finale (Houston 2009.), a omjer pobjeda i poraza na zemljanoj podlozi na Touru mu je pozitivan (16-11). Upravo se taj turnir u Houstonu održava na zemljanoj podlozi, tzv. američkoj šljaci. Zanimljivo, svoju posljednju pobjedu nad tenisačem iz Topa 20 Odesnik je ostvario protiv Hrvata. Bilo je to 2007. godine na turniru u Montrealu kada je pobijedio Ivana Ljubičića, tada 11. tenisača svijeta.

S druge strane, Čilić će tražiti svoju jubilarnu 20. pobjedu ove sezone (10 poraza) i ukupno treće polufinale. U Münchenu je izgubio u finalu, a Queen’s je osvojio.

HRsport.net

 

Odgovori