Čilić u Brisbaneu izbjegao poraz od Istomina i plasirao se u drugo kolo

Jedini hrvatski predstavnik na ATP turniru u Brisbaneu, Marin Čilić, preskočio je prvu prepreku. Uzbekistanac Denis Istomin dugo ga je držao u neizvjesnosti, čak je bio i blizu pobjede u nekoliko navrata, no Čilić je poslije gotovo dva i pol sata igre ipak slavio…

Marin Čilić (37.) nastavio je svoj stopostotni niz protiv Denisa Istomina (45.). U četvrtom međusobnom dvoboju s Uzbekistancem stigao je i do četvrte pobjede. U prvom kolu Brisbanea slavio je 6:7 (3), 7:6 (5), 6:4 poslije dva sata i 22 minute igre.

U tvrdom susretu s jako malo šansi protiv servisa presudnim se pokazao jedini break u meču – onaj koji je Čilić napravio u trećem setu kod 4:4.

 

Tome je, međutim, prethodilo nekoliko situacija u kojima je Istomin mogao doći do pobjede. U drugom setu kod 5:5 Uzbekistanac je imao 0-30 na Čilićevu servisu, a potom u 13. igri 2-0 i servis te 4-2 i servis. Čilić je sa 7-5 odveo meč u treći set.

U odlučujućoj dionici Čilić je dvostrukom pogreškom kod 3:4 darovao Istominu break loptu, ali ju je anulirao asom na drugi servis. Baš u stilu njegova novog trenera Gorana Ivaniševića.

U sljedećem gemu Čilić je kaznio Istomina za propuštene prilike te je realizirao drugu break loptu nakon 15-40. Na servisu za meč Istomin je zaprijetio Čiliću došavši do 30-30, no dalje od toga nije mogao.

25-godišnjem Čiliću ovo je debitantski nastup u Brisbaneu, dok je Istomin posljednje dvije godine gubio u četvrtfinalu.

U drugom kolu Čilić ide na petog nositelja Grigora Dimitrova ili Robina Haasea.

 

Odgovori