ČILIĆ U ČETVRTFINALU NAKON 4 MJESECA

Po prvi put od sredine lipnja i turnira u Queen’s Clubu, Marin Čilić je spojio dvije pobjede na Touru. U 2. kolu turnira u Moskvi, na kojem je dvaput bio pobjednik (2014, 2015), 33-godišnji Međugorac je nadigrao Amerikanca Tommyja Paula (ATP 54) u prvom međusobnom susretu. Bilo je 7:5, 6:2 za tek peto ovosezonsko četvrtfinale.

Čilić nije igrao kvalitetno kao protiv Damira Džumhura, prvi servis mu se stalno vrtio oko 50 posto ubačaja i to mu je na početku stvaralo dosta problema. Paul je napravio break za 1:0, no nije ga potvrdio, kao ni nešto kasnije kad je opet oduzeo servis za 3:2 i odmah prosuo prednost. Čilićeve muke na servisu su se nastavile, ali se izvlačio u 7. i 11. gemu s po jednom spašenom break-loptom i nakon toga kaznio Amerikanca uzevši mu treći put početni udarac za 7:5. Nastavak je donio nešto jednostavniju priču za Čilića, dovoljan je bio break za 4:2 uz nešto sigurniju igru na svom servisu.

– Dosta različit meč u odnosu na prvi – rekao je Čilić. – Prvi set nije bio lagan, dvaput sam gubio servis, Tommy me pritiskao. Znao sam da je u sjajnoj formi, bio je odličan u Indian Wellsu. Meni ova pobjeda puno znači za samopouzdanje.

Odgovori