Čiliću smanjena kazna, nastupit će u Parizu!

Arbitražni sud za sport (CAS) smanjio je kaznu Marinu Čiliću s devet na četiri mjeseca nakon što ustanovljeno da je naš tenisač bio pozitivan na doping. Ova odluka znači da će Čilić nastupiti na Mastersu u Parizu koji počinje idući tjedan.

– Vijeće je utvrdilo da je izrečena kazna preoštra s obzirom na stupanj krivnje i zaključilo da treba biti smanjena na četiri mjeseca. Suspenzija igrača stoga završava u ponoć 25. listopada 2013. – objasnili su u CAS-u. Također, Čiliću će bodovi za rang-ljestvicu i novac iz nagradnog fonda koji je zaradio između 2. svibnja 2013. i 25. lipnja 2013. godine biti vraćeni.

 

Podsjetimo, Čilića je nezavisni teniski sud ITF-a suspendirao na devet mjeseci jer je ustanovljeno da je naš tenisač bio pozitivan na doping nakon što je nenamjerno uzeo zabranjenu supstanciju dok je konzumirao tablete glukoze kupljene u ljekarni.

Čilić se na tu odluku žalio i tražio da se slučaj riješi do 28. listopada kako bi mogao nastupiti u Parizu. Arbitražni sud za sport izišao je u susret, a danas su našeg tenisača dočekale dobre vijesti.

 

vecernji.ba

Odgovori