Čilić uspješniji u međugorskom dvoboju, Dodig poražen u tri seta

Na otvaranju ATP turnira u Memphisu susreli su se hrvatski aduti Marin Čilić i Ivan Dodig. U zanimljivom meču uspješniji je bio prvi nositelj koji je slavio u tri seta i tako prošao u drugo kolo…

Prvi nositelj turnira u Memphisu Marin Čilić igrao je na startu turnira protiv Ivana Dodiga, sumještanina i prijatelja od malih nogu. Dodig je još jednom stvorio probleme Marinu, dobro se držao, ali sredinom drugog seta Čilić je zaigrao bolje, podignuo igru i otišao do pobjede.

Bio je to njihov drugi službeni dvoboj i prva Čilićeva pobjeda.

Prošle godine Dodig ga je iznenadio u Valenciji, dobio je i u Memphisu prvi set, međutim u nastavku meča Čilić je bio bolji te više nije dao protivniku nikakvu šansu.

Počelo je ranom prilikom Čilića koji je kod 1:0 odmah stigao do 0:40, a kada to nije iskoristio, Dodig je već u sljedećem gemu stigao do breaka koji mu je donio prvi set.

U drugom setu se situacija počela mijenjati. Marin je sve bolje servirao što je Dodigu davalo manje šanse, a proradio je i retern te je odmah stavio Dodiga na muke. Uspio je doći do ranog breaka, kod 3:0 je mogao praktički riješiti set novim breakom, ali što nije uspio tada, uspio je u završnici seta. Dodig je kod 5:2 servirao za ostanak u setu, međutim Čilić je uspio doći do set lopte koju je odmah realizirao i osigurao treći set.

U trećem setu Marin je potpuno dominirao. Dodigov prvi servis je pao na tek 41 posto ubačaja, dok je na reternu uspio u cijelom setu osvojiti tek pet poena. Čilić je to iskoristio i breakom kod 2:1 stigao do prednosti koju nije ispuštao.

Do konačnih 4:6, 6:2, 6:3 prvi nositelj Memphisa došao je za sat i 47 minuta uz tri realizirane break lopte od deset izborenih te 89 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Dodig je sve svoje prilike imao u prvom setu kada je jedini put oduzeo servis Čiliću.

U drugom kolu Marin će igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrijanca Jürgena Melzera i Nizozemca Igora Sijslinga čiji je dvoboj na rasporedu u utorak.

“Toliko smo puno zajedno trenirali da poznajemo igru onog drugog do najmanjih detalja. Jednostavno je teško pronaći pravo rješenje. U prvom setu Ivan je odlično servirao i nisam imao praktički nikakve šanse da napravim nešto na reternu, a ono malo prilika što se ukazalo nestalo je njegovom dobrom igrom. U tom setu sam napravio ponešto neprisiljenih pogrešaka na svom servisu, ali sve u svemu solidno sam odigrao. Osjećao sam da trebam tako nastaviti, no uspio sam još malo podići igru, Ivana servis više nije tako dobro služio i to je bio ključ pobjede”, rekao je Čilić.

 

hrsport.net

 

Odgovori