Čilić uz dosta muke prošao među osam najboljih u Moskvi

Svoj prvi nastup u Moskvi imao je i drugi hrvatski predstavnik na tom turniru, Marin Čilić, koji je u tri seta sa 6:3, 3:6, 6:3 prešao prvu prepreku u vidu Jevgenija Donskoja.

Domaći predstavnik s pozivnicom, Jevgenij Donskoj, figurirao je kao dobar izbor Marinu Čiliću za uvodni nastup u Moskvi i za stjecanje dodatnog samopouzdanja narušenog ranim porazom u Šangaju.

Ipak, Rus se pokazao kao tvrd orah u meču u kojem nije imao što za izgubiti i Čilić se na kraju morao dobro pomučiti za pobjedu u trećem setu u kojem je spašavao break zaostatka.

 

Autoritativno je Hrvat krenuo u dvoboj, ranim breakom je stekao početnu prednost koju je i zadržao do kraja prvog seta, iako se nudio na svom servisu, no srećom Donskoj to nije znao iskoristiti.

U drugom setu nije bilo previše šansi na returnu, a onu jedinu koja se ukazala na Čilićevu servisu Rus je iskoristio i odveo meč u odlučujući set koji nije dobro počeo za hrvatskog predstavnika. Odmah je na startu izgubio početni udarac, no jednako je uzvratio, a kasnije još jednom napravio obrat i mirno sačuvao prednost do kraja.

Pred Čilićem je dan odmora, a svog četvrtfinalnog protivnika saznat će iz dvoboja Robreda i Krajinovića.

ATP 250, Moskva, 2. kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 2) – Jevgenij Donskoj (Rusija, WC) 6:3, 3:6, 6:3

 

Odgovori