Čilić zadovoljan s protekla dva tjedna, od sutra je 29. tenisač svijeta!

Marin Čilić nije uspio okončati sjajan niz pobjeda s okruglom brojkom 10, Tomaš Berdych ga je u finalu Rotterdama zaustavio nakon devete. Ipak, na ATP ljestvici sutra će doći na 29. mjesto i optimistično gleda na nastavak sezone. – Ova dva tjedna su mi uzela stvarno puno energije, posebno tjedan u Hrvatskoj, gdje sam stvarno puno izgubio energije, i zbog pritiska i zbog želje da odigram što bolje. Na kraju se ispostavilo da sam bio korak od pobjede na ovom turniru.

No igrao sam protiv igrača koji je stvarno odličan i protiv kojeg moram biti u top-formi i psihički i fizički da bi mu se suprotstavio. Imao sam nekoliko šansi na početku, ali kad sam bio u rezultatskom zaostatku bilo mi se teško vratiti i pronaći pravi elan i pozitivnu energiju za povratak.

Ipak, moram biti presretan s odlična dva tjedna, devet pobjeda u nizu. Moram biti zadovoljan zbog dvije pobjede protiv igrača iz prvih 10, Tsonge i Murraya, to mi daje samopouzdanje, ali želim još i više. Da mi je netko na početku sezone rekao da ću imati ovakva dva tjedna već na četvrtom i petom turniru na kojem ću igrati objeručke bih to prihvatio, tako da sam stvarno presretan i gledam prema naprijed za ostatak sezone, rekao je Čilić.

U dvorani Berdych igra možda najbolji tenis na ATP Touru, stvarno je odličan u dvorani. On pripada u prvih 10 i stvarno ga je teško pobijediti. Nažalost, danas je meč otišao stvarno jako brzo na njegovu stranu, bilo je finale i htio sam ostaviti bolji dojam, dodao je Marin.

Marin će na ATP ljestvici skočiti oko 25. mjesta: Danas sam napravio odličan rezultat, u Zagrebu mi je bio pritisak, ako ne obranim pao bi oko 50. mjesta, a sad imam još za obraniti samo četvrtfinale u Miamiju, nakon toga mogu na odmor, našalio se hrvatski tenisač za kraj.

HRT.hr

 

Odgovori