Čitluk Grad i Međugorje izborili nastup u polufinalu

KREHIN GRADAC – U utorak se na velebnom ŠC u Krehin Gracu okupilo više od 1.000 navijača iz Čitluka, Biletića, Međugorja i Gornjih Ograđenika kako bi pružili podršku svojim ljubimcima u četvrtfinalnim susretima 10. Lige MZ Čitluka. Mora se reći da su ti susreti bili najkvalitetniji, najborbeniji i najuzbudljiviji u dosadašnjem tijeku natjecanja ovogodišnje Lige i da su predstavljali pravi užitak za gledatelje.

U prvom susretu između Biletića i Čitluk Grada vodila se žestoka i do kraja neizvjesna borba jer su vrsni igrači obje momčadi pokušavali što prije doći u vodstvo. Tijekom cijelog susreta smjenjivale su se brze dobro organizirane akcije koje su završavale snažnim udarcima i pokušajima napadača za zatresu protivničku mrežu. No, zahvaljujući čudesnim obranama vratara obiju momčadi i vratnicama koje su nekoliko puta zaustavile loptu, mreže su sve do posljednje minute ostale netaknute.

Takva igra bila je prava poslastica za gledatelje koji su majstorije igrača obje momčadi nagrađivali zasluženim pljeskom. I kad se očekivalo da će o pobjedniku odlučivati šesterci, u posljednjoj minuti susreta Marin Prusina je izvrsnim šutom iz slobodnog udara savladao inače odličnog vratara Biletića, kojim je Čitluk Gradu osigurao veliku pobjedu i plasman u polufinale. Treba reći da su Biletići bili dostojan protivnik pa nikoga ne bi iznenadilo da je pobjeda pripala i njima.

Drugi susret između Međugorja i Gornjih Ograđenika bio je također vrlo kvalitetan i neizvjestan sve do 36. minute. Bila je to divovska borba malonogometnih znalaca koji su se gledateljima predstavili kao pravi profesionalci. Susret je obilovao brojnim lijepim akcijama, izvrsnim potezima, preciznim udarcima, čudesnim obranama vratara te s čak šest prekrasnih pogodaka, što je bio pravi užitak za gledatelje. Međugorje je pogotkom neuhvatljivog Stanislava Vasilja u 4. minuti prvo došlo u vodstvo od 1:0. No, njihova radost nije dugo trajala jer je Stanko Gagro u 11. minuti izjednačio na 1:1.

Silovito su se potom smjenjivale akcije s obje strani, pa je u 17. minuti Stanistav Vasilj ponovo Međugorje doveo u vodstvo od 2:1. Gornji Ograđenici se nisu predavali, žestoko su uzvratili i u 32. minuti Ivan Vlaho je izjednačio na 2:2. Nakon brojnih brzih akcija obiju momčadi da dođu u vodstvo, Stanislav Vasilj u 36. minuti postigao svoj teći pogodak na utakmici za vodstvo Međugorja od 3:2. U posljednje dvije minute G. Ograđenici su s vratarom kao igračem bezuspješno krenuli u napad na sve ili niša, što je u 40. minuti iskoristio Karlo Vasilj i povećao vodstvo Međugorja na konačnih 4:2 i siguran plasman u polufinale.

Na kraju treba istaknuti da su se domaćini potrudili i osigurali veliko platno na kojemu su gledatelji četvrtfinalnih susreta Lige MZ Čitluk mogli pratiti senzacionalnu pobjedu Hajduka u uzvratnom susretu protiv Intera.

http://www.brotnjo-online.com

 

Odgovori