Danas u Međugorju prijateljska utakmica Hrvatska – BiH

U ponedjeljak poslijepodne u Čitluk stigla je Hrvatska ženska nogometna reprezentacija U-19, gdje će se održati selektivni pripremni kamp te reprezentacije, koju uskoro očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2013. godine. Uz izbornika Deana Klafurića, trenera Ivicu Milkovića, trenera vratarki Zlatka Božića, fizioterapeutkinju Mariju Damjanović i koordinatoricu ženskih reprezentacija Mariju Margaretu Damjanović, na pripreme u Čitluk stiglo je i 18 nogometašica.

To su: Ivana Vrdoljak iz ŽNK Split, te Doris Bačić, Ivana Bojčić, Marija Turkalj, Antonija Kojić, Martina Šalek  (ŽNK Osijek), Gabrijela Gaiser, Monika Conjak, Andea Martić, Anela Lubina, Marija Jakuš i Ana Jelenčić (sve iz ŽNK Agram –Zagreb), Marija Mraković i Leona Zandona (ŽNK Rijeka Jack Pot), Antonija Kotarac (FV Bayer – Njemačka), Michelle Skupnjak i Martina Landeka  (SAD),  te Karmen Šljivić (Njemačka). Stručni stožer i ženska U-19 reprezentacija smješteni su u prekrasni Hotel Brotnjo gdje će ostati do 25 kolovoza, a prema riječima direktora hotela Stjepana Primorca, pripremat će se na travnjaku Gradskog stadiona Bare u Čitluku i na hotelskom stadionu u Krehin Gracu.

Uzorak Slike

Odmah po dolasku u Čitluk reprezentativke su na čitlučkim Barama imale prvi trening, a jučer ujutro posjetile su svetište Kraljice mira u Međugorju i pohodile Brdo ukazanja moleći za osobne nakane i sreću u kvalifikacijama. Od izbornika Deana Klafurića doznali smo kako će tijekom priprema u Čitluku reprezentativke odigrati dvije prijateljske nogometne utakmice sa ženskom reprezentacijom BiH. Prvi susret igra se već danas (srijeda, 22. kolovoza) u 17 sati na jednom od travnjaka  Šport centa Circle u Međugorju, dok će se drugi susret odigrati u petak, 24. kolovoza, u 17 u Metkoviću.

Iskoristili smo prigodu i izbornika reprezentacije Deana Klafurića zamolili za kraći razgovor. 

Uzorak Slike

Ovo je svojevrsni selektivni pripremni kamp. Koliko je reprezentativki došlo na pripreme?

– Da. Ovo je već drugi pripremni kamp. Prvi smo odradili ovog proljeća u Tuhelju i sada nastavljamo tim smjerom. Ovdje su došle dvije vratarke i 16 nogometašica. Ovoga puta, međutim, imamo nekoliko ozlijeđenih igračica, a neke su cure otkazale pripreme zbog školskih obveza, tako da smo malo hendikepirani u tom dijelu. No, s obzirom da je ovo selektivno-pripremni kamp, možda to čak i koristi jer se  većinom radi o curama koje su standardne u toj reprezentaciji.

Uzorak Slike

 Zašto ste odabrali baš Čitluk ?

– Iako ne odlučujem o tome, pretpostavljam da je razlog tome što igramo s Bosnom i Hercegovinom pa je logično da smo tu zbog kraćeg putovanja. Drago mi je da smo tu i stoga jer ovdje živi puno Hrvata i ljudi koji vole Hrvatsku.

Uzorak Slike

Jeste li zadovoljni smještajem i uvjetima za pripreme ?

–  Smještajem, prijemom i uvjetima za pripreme izuzetno smo izuzetno zadovoljni, a sve najbolje o tome čuo sam mi ranije jer mi je supruga iz Širokog Brijega, pa se ovdje osjećam kao da sam kod kuće i sretan sam zbog toga.

Uzorak Slike

S kim igrate prvi kvalifikacijski susret? Kakva su očekivanja u kvalifikacijama?

– U skupini smo  s Ukrajinom , Belgijom i Farskim otocima. Nisam siguran je li prva utakmica protiv Belgije ili protiv Ukrajine. Sve se utakmice igraju u pet dana. Mi ćemo „loviti“ drugo mjesto, dakle plasman u elitno kolo. To ćemo pokušati ostvariti jer je ova generacija nadarena i  mislim da to može uspjeti – rekao je izbornik Dean Klafurić.  

Uzorak Slike

Velika stvar za Hotel Brotnjo

Što boravak ženske reprezentacije U-19 znači za Hotel Brotnjo ? – upitali smo susretljivog direktora hotela Stjepana Primorca:

Uzorak Slike

– Dolazak i boravak ženske U-19 reprezentacije u Hotel Brotnjo za nas predstavlja izuzetno veliku stvar, prvenstveno iz promidžbenih razloga, jer ovo je prvi put uopće da jedna reprezentativna selekcija boravi, ne samo u Hotelu Brotnjo, nego i na prostoru Čitluka, izuzimajući reprezentaciju BiH, koja je svojevremeno boravila u Šport centru Međugorje. Nama je, naravno, dodatno priznanje jer se radi o ženskoj U-19 reprezentaciji Republike Hrvatske.  Nakon odlaska reprezentacije U-19, već 26. kolovoza na pripreme nam dolaze: ženske nogometne reprezentacije U-17 Republike Hrvatske i Crne Gore koje će  ovdje boraviti do 29 kolovoza i u tom razdoblju na Gradskom stadionu bare u Čitluku međusobno odigrati dvije prijateljske utakmice i to 27. i 29. kolovoza u 17 sati.  Nadamo se da su ovo dobri predznaci i da ćemo u budućnosti prihvatiti i hrvatsku mušku nogometnu reprezentaciju do 19 godina – rekao je Stjepan Primorac.

Čitlučki načelnik primio članove Stručnog stožera reprezentacije

Uzorak Slike

Budući da je dolazak reprezentacije za Čitluk izuzetno značajan sportski događaj, jučer poslijepodne čitlučki načelnik Ivo Jerkć sa svojim suradnicima u svom uredu primio članove Stručnog stožera hrvatske ženske U-19 reprezentacije na čelu s izbornikom Deanom Klafurićem. Načelnik ih  je tom prilikom upoznao s aktualnim društveno-političkim i gospodarskim stanjem u općini te im na kraju uručio vrlo vrijedne Monografije Brotnja.

Mile Pavlović | brotnjo.info

Odgovori