Dinko Dodig: Želim napredovati u njemačkoj ligi

Međugorčanin Dinko Dodig svoju rukometnu karijeru gradi u njemačkom TV08 Willstättu.  
Jedan od najboljih izdanaka međugorske škole rukometa, karijeru je počeo u 14 godini života. Nakon nekoliko sezona igranja u matičnom klubu, Dinko karijeru nastavlja u mostarskom Zrinjskom i Metkoviću, nakon čega odlazi u Njemačku.
Za portal Dinko govori o svome rukometnom putu.

Dinko, trenutno si član njemačkog TV08 Willstätta, koji su planovi ove sezone?
 Očekujem borbu za ulazak u veći rang,jer imamo jako kvalitetan tim ove godine. Stiglo nam je nekoliko novih igrača koji će svakako  doprinijeti boljoj igri. Pripreme su bile  jako dobre i što je najvažnije,  za ekipu nije bilo ozljeda.

 

O njemačkoj ligi Dinko ima samo riječi hvale.

Dojam o ligi je super, jer je dosta praćena i većina  utakmica  se igra pred punim tribinama.  Ljudi  ovdje dosta vole  rukomet i podržavaju klub.  Sve su to razlozi zbog kojih bi volio ostati u njemačkoj ligi i napredovati u igri.

Zabilježio si i nekoliko službenih nastupa za juniorsku reprezentaciju Hrvatske, no, nažalost, ostao nadomak nastupa na najvećem sportskom natjecanju?

To je jedan od najdražih trenutaka u mojoj karijeri. Nažalost, u posljednji trenutak sam spriječen da nastupim za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2011.  Nadalje, izdvojio bi i godinu dana igranja u Zrinjskom, koji je jako kvalitetan i organiziran klub.

Pratiš li igre matičnog kluba?

Naravno, i radujem se uvijek pobjedama i uspjesima. To je klub koji je uvijek u srcu i nadam se jednoga dana da ću u njemu završiti svoju karijeru.

Odgovori