Dobitna kombinacija: Dodig i Melo osvojili naslov u Parizu

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili su naslov u paru na teniskom ATP turniru u Parizu nakon što su u finalu pobijedili kanadsko-američku kombinaciju Vašeka Pospišila i Jacka Socka 2:6, 6:3, 10:5 nakon sat i četiri minute igre. Melo je ulaskom u finale osvojio dovoljno bodova da je postao nedostižan braći Bryan bez obzira što on i Dodig, odnosno američki blizanci napravili na završnom turniru u Londonu i tako osigurao poziciju najboljeg igrača parova u 2015.

Ujedno je i drugi Brazilac u povijesti koji će godinu završiti na vrhu ATP ljestvice, a prvi u konkurenciji parova. Prije njega to je pošlo za rukom trostrukom pobjedniku Roland Garrosa u pojedinačnoj konkurenciji Gustavu Kuertenu, koji je 2000. završio kao najbolji tenisač u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Melo je u 2015. već ostvario 49 pobjeda, osvojio Roland Garros u paru s Ivanom Dodigom, s kojim ima i naslov iz Acapulca. Kad je hrvatski tenisač u završnici sezone išao popravljati poziciju na pojedinačnoj ATP ljestvici, Melo je uspio osvojiti naslove na turnirima u Tokiju i Šangaju s Južnoafrikancem Ravenom Klaasenom te u Beču s Poljakom Lukašem Kubotom.

Finale u pariškoj dvorani Bercy bilo je sedmo u ovoj godini za Brazilca, a četvrto u kombinaciji s Dodigom, s kojim je poražen u finalu turnira u Washingtonu. Na turnirima Masters 1000 serije Dodig i Melo su dosad igrali triput za naslov. Osvojili su trofej u Šangaju 2013., a 2014. izgubili finala u Monte Carlu i Torontu. Melo i Dodig su se zahvaljujući ovoj pobjedi pomaknuli na treće mjesto na ljestvici parova i uoči posljednjeg turnira sezone u O2 Areni približili na samo 145 bodova Bobu i Mike Bryanu te imaju mogućnost završiti sezonu kao najbolji par u 2015.

HRT.hr

 

Odgovori