Dodig i Krajicek tijesnom pobjedom do polufinala turnira u Rotterdamu

Težak meč je iza Ivana Dodiga i Austina Krajiceka koji su uz dosta muke stigli do prolaza u polufinale ATP turnira u Rotterdamu.

Santiago Gonzalez i Edouard Roger-Vasselin odradili su dobar meč, ali su u ključnim trenucima Dodig i Krajicek ipak bili mirniji, koncentriraniji i uspješniji.

Već u prvom setu bilo je svega. Dodig i Krajicek su odmah u prvom gemu imali tri vezane break lopte, no nisu ih iskoristili da bi kod 5:4 bili suočeni s četiri vezane set lopte, ali su se uspjeli obraniti.

Odmah nakon toga, u sljedećem gemu rade break, serviraju kod 6:5 za set, imaju i set loptu, međutim Gonzalez i Roger-Vasselin izborili su tie-break. Tamo su Dodig i Krajicek u završnici došli do jedinog mini breaka i uzeli 13. igru sa 7:5.

 

 

U drugom setu prvi su udarac zadali Gonzalez i Roger-Vasselin breakom za 4:3. No ovoga puta je hrvatsko-američki par dobro reagirao te odgovorio breakom u desetom gemu čime je ostao u setu.

U 13. igri došli su ponovno kod 6:5 do set, ujedno i meč lopte, iskoristili su je i s dva osvojena tie-breaka prošli su u polufinale.

Tamo će igrati protiv Sandera Gillea i Jorana Vliegena koje su svladali prošle godine u Bercyju sa 6:3, 7:6.

ATP Rotterdam, četvrtfinale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 3) – Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin (Meksiko/Francuska) 7:6(5), 7:6(5)

Odgovori