Dodig i Mektić odlično krenuli, ali nisu izdržali, Hrvatska bez prolaza

Nakon što su svoje susrete u singlu izgubili Marin Čilić i Borna Ćorić, teret hrvatskih ambicija i očekivanja pao je na par Mektić/Dodig. Hrvatima je trebala pobjeda da bude najbolja drugoplasirana reprezentacija. Nije uspjelo te je zbog omjera u setovima dalje prošla Kanada.

Nakon dobrog početka hrvatskog para i osvojenog prvog seta sa 6:3, Argentinci su okrenuli te su istom mjerom uzvratili u drugom setu, a u trećem je produženi tie-break pripao Gonzalezu i Molteniju s 10:2.

U prvom setu su svi ljubomorno čuvali svoj servis sve do osme igre kada hrvatski par ostavlja Argentinci na nuli pri njihovom servisu te koristi prvu i jedinu break loptu za 1:0 u setovima i najbolji mogući početak.

Argentinci su značajno podigli razinu svoje igre u drugom setu pa pri 2:1 i servisu hrvatske kombinacije Dodig i Mektić moraju spašavati break loptu. Uspjeli su taj put, ali pri sljedećem servisu Hrvata Gonzalez i Molteni oduzimaju prednost početnog udarca i odlaze na 4:2. I na sljedećem servisu Hrvati su imali problema te su spašavali tri break tj. set lopte, a posao je s argentinske strane dovršen vrlo lako za 6:3.

Meč je tako otišao u treći set i produženi tie-break u kojem su Dodig i Mektić ostali bez šansi. Izgubili su servis odmah na prvom poenu te su se našli u zaostatku od 3:0, a Argentinci više nisu imali milosti te su hrvatsku priču na ATP Cupu zaključili s 10:2.

Hrvatski par tako je pokopala jako slaba igra na vlastitom servisu u drugom setu, a Argentinu u četvrtfinalu očekuje dvoboj s Rusijom.

ATP Cup, parovi:
I. Dodig/N. Mektić – M. Gonzalez/A. Molteni 6:3, 3:6, (2:10)

Odgovori