Dodig i Melo krenuli po obranu naslova, Ivan uspješan i u ‘miksu’

Ivan Dodig i Marcelo Melo napravili su prvi korak u potrazi za obranom naslova u Roland Garrosu. Treći nositelji i lanjski pobjednici na pariškoj zemlji prošli su prvo kolo muških parova sa 6:0 i 6:3 protiv Nizozemca Robina Haasea i Srbina Viktora Troickog.

Dodig i Melo će se u drugom kolu sresti s francuskim dvojcem Tristan Lamasine/Albano Olivetti. Francuzi su u glavni ždrijeb ušli s pozivnicom, a na startu su proslavili 6:4 i 7:5 protiv Nizozemaca Wesleyja Koolhofa i Matwea Middelkoopa.

 

Ivan je bio u akciji i u prvom kolu mješovitih parova, u drugopostavljenoj kombinaciji s Indijkom Sanijom Mirzom. Na početku puta, Mirza i Dodig došli su do 6:4 i 6:3 protiv francuskog para Mathilde Johansson/Tristan Lamasine, vlasnika pozivnice, a idući suparnici još im nisu poznati.

Drugi nositelji će se u osmini finala sresti s jačima iz ogleda britansko-kanadskog para Johanna Konta/Daniel Nestor i francuske kombinacije Alize Cornet/Jonathan Eysseric, koja je dobila pozivnicu.

Ivo Karlović nije prošao prvo kolo muških parova, u kojima je igrao s Indijcem Puravom Rajom. Karlović i Raja su na startu sa 6:1 i 6:2 izgubili od devetih nositelja, Poljaka Lukasza Kubota i Austrijanca Alexandera Peye.

 

Odgovori