Dodig: “Danas moj servis nije funkcionirao kako sam htio”

Ivan Dodig ponovo je nakon turnira u Queensu prošle godine izgubio od svog sunarodnjaka Marina Čilića. Ovo m je bio ukupno peti susret, a nakon ove pobjede Čilić je u blagoj prednosti.

Dodig se prije svega osvrnuo na razliku između meča s Karlovićem jučer i meča s Čilićem danas: “Mislim da je današnji je bio nešto skroz drugo nego protiv Karla. To se dalo i primijetiti na terenu. Mislim da je bio zanimljiv meč i da smo igrali dobro. Marin i ja se dugo znamo, to je više taktičko nadmudrivanje. Danas je on izašao kao pobjednik, na moju žalost. Protiv Karla moram servirati drugačije nego s ostalim igračima i što je normalno par puta mi se to već dogodilo. Na sljedećim mečevima to osjetim, kad igram s Karlom ne serviram 100%,”rekao je Dodig.

 

Baš servis, misli Dodig, ono je što je što u današnjem meču nije funkcioniralo: “Dalo se primijetiti da danas moj servis nije funkcionirao kako sam htio. Posebno na gemu 2:1 u prvom setu gdje nisam pogodio niti jedan prvi servis. Jedino to sebi mogu zamjeriti i na tome moram raditi. Moram raditi na servisu i nadam se da ću to popraviti. Generalno jako zanimljiv meč, danas je Marin izašao kao pobjednik.”

Uvijek je teško igrati protiv sunarodnjaka, no ne postoji dogovor među njima kako će se ponašati na terenu: “Ne postoji dogovor između igrača, a mislim da pokazivanje emocija ni nije u redu takvim mečevima. Mi se dugo znamo, mogu razumjet mlade momke koji se probijaju. Mi smo tu već dugi niz godina i nema razloga da se iživljavamo s emocijama jedan prema drugom. S drugim igračima sigurno bi to bilo drugačije pogotovo kada se igra na domaćem terenu. Mislim da je to nepotrebno kad mi igramo međusobno,” kazao je Dodig.

Meč između Čilića i Dodiga varirao je u svojoj kvaliteti, no Dodig napominje kako se u takvim mečevima ne može očekivati fenomenalan tenis: “Svako igra da pobjedi. Ne možete očekivati u nekim takvim mečevima atomski tenis. Da to igrate takav tenis trebaju emocije i maksimalna nabrijanost. Svi igraju najbolji tenis kad su nabrijani i kad su ekstremno motivirani, a u takvim situacijama je to teško izvest. Meni je bilo oke, dobar meč ništa ekstremno briljantno. Da je ekstremno briljantno osvojili bi Grand Slam. Ovo je dio dobar meč, ali ništa loše ništa ekstremno dobro,” zaključio je Dodig.

 

Odgovori