Dodig: “Izgleda da ‘Karlo’ meni odgovara, a ja njemu ne”

Poslije pobjede nad Ivom Karlovićem i prolaska u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa, Ivan Dodig osvrnuo se na svoj novi uspjeh protiv Karla, sveukupno peti u isto toliko međusobnih susreta. Njihovi ogledi redovito su izjednačeni, bilo je tako i ovog puta, a Dodig je još jednom pronašao put, uz izvlačenje iz nekoliko opasnih situacija… Ivan Dodig ubilježio je pobjedu u hrvatskom ogledu u osmini finala PBZ Zagreb Indoorsa, sa 7:6(5) i 6:3 protiv Ive Karlovića, a u petak u četvrtfinalu čeka ga još jedan sudar sa sunarodnjakom. Ne prije 14.30 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, četvrtopostavljeni Dodig srest će se s petim nositeljem Marinom Čilićem, braniteljem naslova, no prije okretanja misli prema dvoboju dvojice Međugoraca, Ivan se osvrnuo na petu pobjedu protiv Karlovića, protiv kojega još nije izgubio.

 

“Nema jako puno igrača koji mogu raditi što radi Ivan”

Dodig je u četvrtak redovito napadao Karlovićev bekhend i radio to dobro, pa Ivo nije mogao drugo nego probati sliceom ili “blokiranjem” na reternu kada je suparnik servirao. “Jednostavno moram raditi tako jer nemam neki dobar bekhend, da sam od malena imao neke uvjete vjerojatno bih imao bolji. Nisam ih imao, radim ovo što radim, to je to”, rekao je Karlo.

“Hvala Bogu, nema jako puno igrača koji mogu raditi što radi Ivan ovoliko dobro, ima jako dobre voleje”, dodao je Ivo.

“Mislim da je svaki meč koji igramo više-manje isti. S Karlom je općenito jako teško igrati, većini ne paše kao igrač jer zna svoje prednosti, ali ima i svojih mana”, opisao je Dodig: “U tenisu ima dosta slučajeva da igrači ne pašu jedni drugima, izgleda da Karlo meni odgovara, a ja njemu ne.”

“U svakom našem meču on ima svoje prilike, ja imam svoje. Uvijek su gusti mečevi, ali vjerojatno mi paše kao igrač. Osjećam se OK kada igram protiv njega, uz malo sportske sreće uspijem pobijediti”, nastavio je Ivan, koji je u četvrtak imao dovoljno dobra rješenja protiv Karlovićeva servisa, pri čemu mu uvijek pomaže što Ivu poznaje ne samo iz mečeva, već i iz zajedničkih treninga.

“Znam što očekivati od njega”, istaknuo je četvrti nositelj: “Stojim jako daleko nazad kod njegovih servisa, neki igrači ne mogu tako reternirati, ali Karlov servis je među najboljima u svijetu i po mojem mišljenju, jako teško je reternirati kada stojite na crti.”

“U zadnje vrijeme stalno igram derbije”

Poslije jednog hrvatskog dvoboja, Dodigu slijedi drugi, u petak protiv Marina Čilića. “To će za mene biti meč kakve u zadnje vrijeme imam stalno, stalno su neki derbiji”, najavio je Ivan: “Iako smo prijatelji i kumovi, sigurno i on i ja trebamo izaći na teren sa željom da pobijedimo. Nadam se da će biti dobar meč, priželjkuljem da tako bude, neka bolji pobijedi i neka ode do kraja.”

“Protiv njega volim igrati servis i volej, to ide i toga se držim”, zaključio je Dodig: “Svaki put kada igramo osjećam da pokušava neke druge stvari u odnosu na prošli puta, ali ja izlazim kao pobjednik iako je svaki meč gust.”

Osvrćući se na poraz, Karlović je bio zadovoljan igrom, ističući da mu nije puno nedostajalo za pobjedu. “Ne znam što reći, od naših međusobnih mečeva ovo mi je bio najbolji, imao sam najviše šansi, sedam prilika za break, nekako nesretno se dogodilo da ih nisam iskoristio. Mislim da sam odigrao dosta dobro, ali nije bilo sreće”, kazao je Karlo.

“Ima igru koju igra jako dobro, ima odlične voleje, ide naprijed, reternira jako dobro”, izdvojio je Ivo Dodigove najjače strane: “Do sada, ovo je bio najbolji meč koji sam igrao protiv njega, imao sam dosta šansi, ali bilo je i nesreće.”

 

 

Odgovori