Dodig: “Sebi mogu predbaciti jedino što mi servis nije bio na visini”

Na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu Hrvatska ima još samo jednog predstavnika. Nažalost, Ivan Dodig izgubio je od branitelja naslova Mihaila Južnog. Međutim, unatoč porazu Dodig nije bio nezadovoljan svojom igrom. Istaknuo je kako bi šansu imao jedino da je bolje servirao, ali da njegov suparnik potpuno zasluženo pobijedio.

Pobjednik meča, Rus Mihail Južni bio je jako zadovoljan svojom igrom ali i atmosferom u dvorani. “Za mene je ovo bio dobar meč, igrao sam jako dobro”, započeo je Južni i nastavio: “Volim biti ovdje, sviđa mi se Zagreb i uvijek je dobra atmosfera. Pa čak i danas kada sam igrao protiv domaćeg igrača pred mnoštvom publike sam se dobro osjećao. Više su navijali za Ivana, ali i ja sam dobio podršku.”.

 

U polufinalu Južnog čeka Marin Čilić, a već su počele priče da je to finale prije finala no Rus se nije složio s time: “Mislim da to neće biti finale prije finala jer drugačije je igrati polufinale i finale. Svaki meč protiv bilo kojeg protivnika na ovom turniru je težak”, objasnio je Južni.

Budući da svake godine ostvaruje jako dobre rezultate na Indoorsu, Južni se osvrnuo i na svoju igru u dvorani: “Ne mogu reći je li ovo najbolja podloga, ali ja sam navikao igrati u dvorani jer kod kuće u Moskvi stalno igram u dvorani pa mi zato najbolje odgovara”, zaključio je branitelj naslova.

Ivan Dodig je i unatoč porazu bio zadovoljan svojom igrom, ali istaknuo je da ga je Južni pomalo i iznenadio: “To je jedan od onih dana kada protivnik igra odlično i sve što zamisli i pogodi. Danas me iznenadio kako je igrao, posebno kako je servirao jer mu inače to nije oružje s kojem dobiva mečeve. Sebi mogu predbaciti jedino što mi servis nije bio na visini. Bio je bolji na terenu i zasluženo je pobijedio.”

“Sve u svemu, nisam razočaran, iako svatko želi pobijediti. Znam da sam dao svoj maksimum na terenu, no danas to nije bilo dovoljno. Neke stvari sam mogao odigrati bolje, ali ja sam zadovoljan svojim zalaganjem na terenu”, objasnio je Dodig, ali rekao da je njegov suparnik odigrao odličan tenis: “Ja sam znao da će on biti motiviran jer nije igrao još ove godine. Njegova igra danas je definitvno bila ubojita. Jedino što sam mogao je bolje servirati jer bi se onda držao na terenu te možda dobio neku šansu da nešto napravim.”

U ovoj godini, Ivan Dodig ostvario je dobre rezultate i prikazao dobru igru. Kratko se osvrnuo i na svoje mogućnosti u nastavku sezone: “S početkom sezone mogu biti jako zadovoljan. Sve mečeve koje sam odigrao su bili jako dobri, pa čak i oni koje sam izgubio. U nekim mečevima se nije poklopilo, ali to je sastavni dio tenisa. Siguran sam da ako ostanem zdrav da vrijedim za ulazak u Top 50 i da ću to i napraviti.”

U konačnici, Dodig je ipak ostvario pobjedu danas. Naime, u paru s mladim Matom Pavićem pobijedio je iskusni par Melzer/Petzschner. “Mislim da smo Mate i ja odigrali odličan meč. Nakon što smo u prvom kolu dobili finaliste Australian opena, danas smo opet igrali težak meč. To su igrači koji su osvajali Grand Slamove, znaju igrati parove i već su dugo zajedno. Naravno, to je jedan veliki plus i za mene i za Matu s obzirom da ne igramo jako često zajedno. Odigrali smo par turnira jako dobro što znači da se jako dobro slažemo, te zasigurno imamo budućnost zajedno”, zaključio je vidno umorni Ivan Dodig.

HRSPORT.NET

 

Odgovori