Dodig: “Zdrav sam i igram jako dobro, a više bih volio tvrdu podlogu protiv Italije”

Hrvatska teniska reprezentacija priprema se u Italiji za dvoboj Davis Cupa s domaćinima, a Ivan Dodig upozorava na talijanske adute, iako ističe da može dati svoj doprinos hrvatskom uspjehu… Nakon dva dana treninga za okršaj s Talijanima, koje će predvoditi Seppi i Fognini, Ivan Dodig i Marin Čilić nemaju nikakvih zamjerki na uvjete rada.

“Dojmovi su dobri, kao i teren. Ljudi se potrudili oko njega. Došli smo, treniramo i pokušavamo maksimalno iskoristiti vrijeme do petka. Nadam se da ćemo u petak biti spremni”, najavio je Ivan Dodig uoči nadolazećih mečeva.

 

Italija je, upozorava, itekako respektabilan protivnik: “Mislim da će nam biti teško. Teško je bilo što prognozirati, pogotovo protiv Italije koja ima Seppija u jako dobroj formi, a i Fognini je dobar na zemlji. Imaju i odličan par, znači da ćemo trebati igrati jako dobro”

“Važno je da smo zdravi i da damo svoj maksimum”, dodao je Dodig.

On je uvod u novu tenisku sezonu imao u Melbourneu, a nakon Australian Opena konstatira: “Zdrav sam i igram jako dobro. Dobro sam odigrao u Australiji, makar je ovo nagla promjena na zemljani teren. Više bih volio tvrdu podlogu, ali mislim da imamo šanse za pobjedu”.

Željko Krajan, izbornik: “Što se tiče ozljede Antonija Veića, bolje je nego što se očekivalo. Oporavak ide brže, makar su mu se predviđala tri tjedna stanke. Ipak, nije u stanju trenirati idućih dana i nisam siguran da će uopće moći biti prijavljen za vikend. Jako sam zadovoljan kako su se Čilić i Dodig prilagodili na zemlju i ne žale se. Nije premekana zemlja pa i oni su zadovoljni”.

HRsport.net

 

Odgovori