Dodig s Mektićem i Pavić s Marachom do četvrtfinala Pekinga

Ivan Dodig ovaj tjedan igra u paru s Nikolom Mektićem, a u prvom kolu hrvatska kombinacija u dva je seta bila bolja od domaćih igrača Runhao Hua i Zhizhen Zhanga sa 6:3, 6:4. Na terenu su proveli sat i deset minuta za prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Juana Martina Del Potra i Leonarda Mayera.

Dodig i Mektić breakom su otvorili meč i poveli s 3:0. Kineska kombinacija ubrzo uzvraća na isti način, a pri vodstvu 4:3 hrvatska kombinacija radi novi break te dolazi do seta. Hua i Zhang napravili su break na startu drugog seta i imali vodstvo od 3:0, međutim, do kraja meča uspjeli su dobiti tek jedan gem.

Mate Pavić i Oliver Marach na istom su turniru postavljeni za prve nositelje, a u prvom susretu na turniru, s dva puta po 6:4, bili su bolji od Marca Cecchinata i Fernanda Verdasca. U četvrtfinalu će igrati protiv Marcusa Daniella i Wesleyja Koolhofa.

Jedan break bio je dovoljan Marachu i Paviću u prvom setu u kojem su spasili dvije break šanse protivnika. U drugom setu zaostajali su 3:0, ali uz dva uzastopna breaka uspjeli su okrenuti i zaključiti meč u svoju korist.

ATP Peking, osmina finala:
Ivan Dodig/Nikola Mektić (4) – Runhao Huo/Zhizhen Zhang 6:3, 6:4
Oliver Marach/Mate Pavić (1) – Marco Cecchinato/Fernando Verdasco 6:4, 6:4

Odgovori