Dodig spašavao čak šest meč lopti do pobjede

Dramatično je otvaranje 2012. godine imao hrvatski tenisač, Međugorčanin Ivan Dodig U 1. kolu Chennaija. Morao je spasiti čak šest meč-lopti prije no što je napokon pobijedio malo poznatog Indijca Vishnua Vardhana s 4:6, 7-:(8), 6-1.

Na startu turnira koji je dvaput osvajao Marin Čilić, a jednom Ivan Ljubičić, Dodig je ”preživio” muku protiv 312. igrača svjetske ljestvice. Međugorac sve do trećeg seta nije imao nijednu priliku za break, a na svom je servisu imao priličnih problema. Vardhan je svoju prvu šansu za obrat i iskoristio u desetom gemu prvog seta.

 

I u drugom je setu nastavio pritisak na Dodigov servis, a u desetom je gemu došao i do prve meč-lopte. Nove su dvije uslijedile u 12. gemu, da bi potom u tie-breaku poveo sa 6-4, a nakon toga i sa 7-6. Hrvatski je tenisač, 36. na svjetskoj ljestvici, bio na konopcima, ali nije ”pao”. Iskoristio je drugu set-loptu i izborio treći set u kojem je napokon do izražaja došla razlika u kvaliteti koju pokazuje i renking ove dvojice tenisača.

Istina je da je Vardhan već u prvom gemu imao jednu break-loptu i da je vratio izgubljeni servis nakon Dodigova obrata u drugom gemu, ali nakon toga više nije napravio ništa. Naš je tenisač osvojio četiri gema u nizu i otvorio novu sezonu pobjedom. U 2. kolu ga očekuje bolji iz dvoboja Portugalca Frederica Gila i kvalifikanta.

Spomenimo još da se turnir u Chennaiju igra na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 450.000 eura. Prvi je nositelj Srbin Janko Tipsarević, a naslov brani Švicarac Stanislas Wawrinka. (Totalsport/Dnevnik.ba)

 

Odgovori