Rezime 2011. godine: Brotnjaci na europskim i sportskim tronovima

Godina 2011. bila je uspješna za broćanske sportaše. Košarkašice Brotnja 94 osvojile su naslov prvakinja Herceg-Bosne, košarkaši su ostali u Prvoj ligi, malonogometaši Brotnja predvođeni kapetanom Tomislavom Bevandom osvojili su naslov prvaka Federacije BiH. Pregršt medalja s domaćih i međunarodnih natjecanja donijeli su i karatisti, atletičari, stolnotenisači i rukometaši. Mnogi sportaši svojim su rezultatima uveseljavali ljubitelje broćanskoga sporta. Godinu iz snova imao je karatist Pero Vučić. Nakon obrane naslova i dominacije na prvenstvu Hrvatske, Pero je na Europskom prvenstvu u Švicarskoj osvojio broncu u pojedinačnoj konkurenciji. Sjajnu formu potvrdio je i na turniru Super eight postavši prvi Hrvat koji je osvojio taj laskavi naslov.

 

Briljirao je i mladi karatist Ivan Martinac koji je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu i srebro na Europskom prvenstvu kadete. Uz to, Ivan je potvrdio i dominaciju u hrvatskom karateu među svojim vršnjacima i postao najuspješniji kadet cijele nacije. Njegove klupske kolegice, Irena Prga i Anamarija Tomić osvojile su naslove prvakinja Hrvatske. Doprvaci Hrvatske u kategoriji učenika postali su Jelena Pehar i Nikola Musa. Državne medalje (brončane) osvojili su Mario Pehar i Mario Prga. U sjajnoj formi 2011. godine bile su i sestre Jelena i Kristina Zovko. Članice Karate kluba „Hercegovina” osvojile su titulu ekipnih prvakinja u sastavu Jelena i Kristina Zovko, Irena Prga i Brigitta Sivrić.

Po brojnim uspjesima 2011. će pamtiti i teniski dragulji iz Međugorja, Ivan Dodig i Marin Čilić. S osvojenim Zagreb Indorsom i velikim pobjedama protiv Söderlinga i Nadala, Ivan je na kraju godine doletio do 36. mjesta na Touru. Čilić se u drugom dijelu sezone vratio finalom u Pekingu te osvajanjem turnira u ruskom St. Peterburgu.

U ovoj sezoni uspješni su bili i karatisti Brotnja. Viceprvakinjama Hrvatske postale su Vilma Krasić i Katarina Sušac. Uz njih, mlada Petra Grgić zabilježila je sjajne rezultate na turnirima u Hrvatskoj. Brončano odličje na prvenstvu regija Europe osvojila je Martina Jarkić a godinu 2011. uspješnom može smatrati i Marija Sušac koja je osvojila broncu na Mediteranskim te srebro na mlađem juniorskom prvenstvu Hrvatske. Sezonu je zaokružila izvrsnim nastupom na kvalifikacijskom turniru gdje je osvojila zlato i time se plasirala na Europsko prvenstvo i na Međunarodnom turniru u Veneciji.

Mate Odak osvojio je dvije medalje na državnom prvenstvu BiH, zlato i brončano. Član Karate kluba „Međugorje” Leonardo Korać zabilježio je impresivan niz zlatnih medalja koji je okrunjen osvajanjem titule prvaka BiH.

Atletski klub „Brotnjo” i ove godine je zasluženo osvojio titulu najboljeg atletskog kolektiva BiH. Među brojnim članovima ovoga kluba dva su se imena posebno istaknula, Ivan Gagro i Marija Tomić. Godinu 2011. Gagro će pamtiti po tituli juniorskog prvaka Hrvatske, bronci s tromeča, srebru s Mitinga prvenstva u Sarajevu kao i sjajnom skoku u Zagrebu od 7,19m.

Marija Tomić u ovoj je godini postala prvakinja BiH u skoku u vis te je zabilježila dobar nastup na Balkanijadi.

Reprezentativni dres nosili su i nogometaši Jozo Ivanković, Josip Jozić, Mateo Sušić te rukometaš Dinko Dodig.

Hrvatski rukometni klub „Međugorje” bio je organizator 6. međunarodnog rukometnog turnira „Stanko Sivrić – Bet live cup” koji je okupio 70-ak ekipa iz cijele Europe. Stolnotenisači „Brotnja” mogu biti ponosni na Brotnjo Open koji se održao u svibnju kao i atletičari na Memorijal „Bože Gagro” koji je organiziran u rujnu.

Uz čestitke sportskim kolektivima i pojedincima na sportskim uspjesima u 2011. godini, portal brotnjo-sport. info će i u ovoj,  2012. s ponosom objavljivati i promovirati njihove uspjehe.

Brže, više, jače – ponos Brotnja!

 

Odgovori