Rubin i Bubalo nova pojačanja u Brotnju

Budući da su u posljednjem kolu prvog dijela Lige 13 bili slobodni košarkaši Brotnja imali su nešto dužu pauzu oko božićnih blagdana. I dok su košarkaši odmarali ljudi koji vode klub nisu sjedili skrštenih ruku. Njihova pozicija na ljestvici nije blistava – Čitlučani se samo tri pobjede i devet poraza nalaze u krugu najugroženijih momčadi prvenstva. Uz to, iz momčadi su otišli Stefanović i Novak, a Jelčić je ozlijeđen, pa se valjalo pozabaviti dovođenjem prinova. Uprava je brzo reagirala. U ovom prijelaznom roku Brotnjo su pojačala dvojica igrača. Novi playmaker momčadi postao je 25-godišnji Zagrepčanin Robert Rubin koji se zapravo vraća u Čitluk gdje je igrao sezonu i pol, prije nego je ovog ljeta otišao igrati za hrvatsku Goricu.

Pored njega momčad Josipa Dugandžića pojačat će mladi Božidar Bubalo koji može igrati pozicije beka šutera i niskog krila. Osamnaestogodišnji Bubalo je inače član Širokog i u mlađim kategorijama tog kluba osvojio je sve trofeje na domaćoj sceni. Pošto mu je istekao juniorski status Široki ga je prvotno poslao na posudbu u sinjski Alkar no tamo se nije naigrao, pa će do kraja sezone biti na posudbi u Čitluku.

– Najvažnije je da smo riješili poziciju organizatora igre. Pokušat ćemo naći još nekog visokog igrača do isteka ovog prijelaznog roka. Odmor je iza nas, počeli smo se pripremati za nastavak sezone i već u srijedu nas čeka prva utakmica u 2012. godini. Imat ćemo težak posao da bi osigurali ostanak, ali barem smo pojačani u odnosu na zadnje utakmice, kaže Dugandžić.

Njegova momčad teško će seriju od tri uzastopna poraza prekinuti već u sljedećem kolu kada gostuju u Sarajevu kod Bosne. Stoga će svoju šansu tražiti između 15. i 17. kola kada će pokušati ostvariti tri pobjede u nizu. Računica im je poprilično realna jer su u 15. i 17. kolu domaćini Hercegovcu i Leotaru, a u 16. kolu gostuju kod posljednje plasirane Vogošće. S te tri pobjede zasigurno bi riješili puno briga i možda izbjegli drame kao iz prošle sezone kada su prvoligaški status osigurali doslovno u posljednjoj utakmici sezone.

Igor Marinović / Dnevni List

 

Odgovori